Срещи

Захари Карабашлиев e Разказвач на месеца за септември в Столична библиотека

Една година след излизането на „Хавра“ книгата ще представят авторът Захари Карабашлиев и критикът доц. Пламен Дойнов

Захари Карабашлиев e Разказвач на месеца за септември в Столична библиотека

 

◊ ПОКАНА

Захари Карабашлиев e Разказвач на месеца за септември в Столична библиотека

Десет години след безапелационния успех на „18% сиво“, „Хавра“ – вторият роман на Захари Карабашлиев – се превърна не само в едно от най-любимите български заглавия за последната година, но и спечели две от най-престижните награди на родната литературна сцена – Националната литературна награда за български роман на годината на Фонд „13 века България“ и Наградата „Христо Г. Данов“.

Литературният трилър в духа на Пол Остър и Иън Макюън за кратък период успя да завладее сърцата на хиляди български читатели и да ги направи съпричастни към личната история на една от ключовите фигури в нашата история – Джанюариъс Макгахан, както и към битката за справедливост на младия Никола, завърнал се във Варна след мистериозната смърт на баща си и изправен пред една променена, апатична и гротескна България.

Какво обаче се е променило година по-късно от излизането и премиерата на „Хавра“? В рамките на инициативата „Разказвач на месеца“ на Столична библиотека Захари Карабашлиев ще се срещне с читатели и ще отговори и на най-неудобните въпроси. За миналото и настоящето, за пътя от „18% сиво“ до „Хавра“.

Модератор на събитието ще бъде доц. Пламен Дойнов.

Очакваме ви на 26 септември от 19:00 ч. в Литературния клуб на Столична библиотека, пл. „Славейков“ 4. Вход свободен.

 

Фейсбук събитието може да откриете тук: https://www.facebook.com/events/1891624101141027/

Автор:
Изд. Сиела
Публикация:
23.09.2018 г. 18:11
Посетено:
901
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/8/news/28262-zahari-karabashliev-e-razkazvach-na-mesetsa-za-septemvri-v-stolichna-biblioteka