Срещи

Разговор с проф. Боряна Христова за романа „Да преминеш по сенчестата пътека“

29 май 2018 г., 18:00 ч., Софийски университет „Св. Климент Охридски"

Разговор с проф. Боряна Христова за романа „Да преминеш по сенчестата пътека“

 

◊ ПОКАНА

Среща с проф. Боряна Христова и разговор за романа ѝ „Да преминеш по сенчестата пътека“

Един съвременен роман с криминална интрига, който ще ви разходи до Париж и същевременно ще ви поведе по сенчестата пътека на тайното знание.

Виждали ли сте някога вещица? Ама истинска, „веща” в занаята жена, която може да дои месечината, но може и да бръкне в душата ви и да погледне в сенчестата ѝ страна? Романът ще ви отведе назад, към първата половина на XVIII век, когато, както казва Йосиф Брадати „никъде не е имало толкова вещици и магьосници, както по земята българска”.

Всички съвременни лица и събития в книгата са измислени. Всички лица и събития от миналото са истински. Книгата е илюстрирана с печати-амулети от автентични ръкописи от XVII и XVIII в.

Проф. Боряна Христова е значим изследовател на средновековната българска култура и голям почитател на криминалните романи.

Модератор Николай Аретов

Разговорът се провежда в рамките на университетския курс за филолози „Българската криминална литература“, който разглежда развитието на този мегажанр от Освобождението до наши дни. Курсът е воден от проф. Н. Аретов, като през последните години в него гостуват физиономични автори от най-ново време. През 2017 г. студентите имаха възможност да се срещнат с д-р Фани Цуракова.

Всички почитатели на криминалната литература са добре дошли.

Заповядайте на 29 май 2018 г., вторник, от 18:00 до 19:30 часа в Зала 137 на Софийски университет „Св. Климент Охридски“.

 

Автор:
Организаторите
Публикация:
24.05.2018 г. 12:33
Посетено:
1135
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/8/news/27806-razgovor-s-prof-boryana-hristova-za-romana-da-preminesh-po-senchestata-pateka