Срещи

Четене-игра със Здрава Каменова

За деца от 4 до 10 години

Четене-игра със Здрава Каменова

 

◊ ПОКАНА

Четене-игра със Здрава Каменова

Каним ви на едно четене, като вълшебна игра, в която буквите създават история, историята създава емоционално преживяване-приключение.

Четенията на детските книжки на Здрава и Център АЛОС събуждат една позадрямала традиция, тази на четенето. В 40 минути ще покажем нагледно как четенето създава приключения, размърдва въображения и е забавно-полезно без никакви съображения. Откъси от книжките"Боб. Металната кутийка с голяма мечта", "Чорапът, който промени света“ и "Планетата на дядовците" ще станат 3 ДЕ....тоест изиграни от 3 актриси с помощта на ДЕцата.


Кога и къде?

Детски научен център Музейко,
25 март, неделя, в Зала 1, ет. 0
11:00-11:40 часа
12:00-12:40 часа

Вход: Билет за Музейко

За деца от 4 до 10 години
Капацитет: 15 деца и техните родители/придружители

* * *

Интерактивна мултимедийна прожекция и актьорска игра ще вплита с кукли на героите с илюстрациите на Ирина Василева и пасажи от книгите - думи от текста. Актьорите ще въведат зрителите по атрактивен начин в историите, но ще има няколко ключови момента, в които ще спрат на пауза… и ще продължат само ако дете от публиката прочете следващото изречение от историята, прожектирано на стената, защото “Без изречение - няма приключение”. По този начин ще стимулираме въображението на малките читатели и интереса им към книгите и четенето.


Събитието е част от Програмата за насърчаване на четенето на Център Алос, включваща поредица четения-игра в музеи, галерии, детски градини, ретро-трамвай и нетипични пространства за култура. Четенето-игра достига до вас със съфинансирането на Столична Програма Култура 2018 на Столична Община.

 

Автор:
Росица Маринова, Център Алос
Публикация:
23.03.2018 г. 15:37
Посетено:
906
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/8/news/27358-chetene-igra-sas-zdrava-kamenova