Срещи

Прожекция на филма "Кеймбридж" и дискусия за образованието

7 март 2018 г., 19:00 ч., Френски институт в България

Прожекция на филма "Кеймбридж" и дискусия за образованието

 

◊ ПОКАНА

Фондация "Заедно в час", Френският институт в България и Българското Оксфорд и Кеймбридж общество ви канят на безплатна прожекция на документалния филм на Елдора Трайкова "Кеймбридж", която ще бъде последвана от дискусия на тема достъп до качествено образование за всички деца в България.

Дата и час: 7 март 2018 г., 19:00 ч.
Място: Френски институт в България

"Кеймбридж" проследява в продължение на една година ежедневието в Долни Цибър - голямо село с преобладаващо ромско население в най-бедния регион в Европейския съюз - Северозападна България. Заради стремежа на местните хора към образование медиите иронично са нарекли селото "ромския Кеймбридж". Във филма ще можете да видите историите на ученици, които мечтаят да учат в елитни университети в чужбина въпреки трудните условия в средата, в която живеят.

След прожекцията заповядайте на дискусия с режисьора на филма Елдора Трайкова и учители по програма "Заедно в час", които преподават на ученици в трудни социално-икономически условия. Ще говорим за това как всички деца в България могат да имат достъп до качествено образование, така че да реализират потенциала си и да сбъднат мечтите си.

• Присъствието на събитието е безплатно, но с предварителна регистрация на https://goo.gl/t85qPJ.

* * *


"Заедно в час" е неправителствена организация, чиято мисия е да предостави равен достъп до качествено образование на всяко дете в България независимо от населеното място, в което живее, училището, в което учи, етническия му произход и социално-икономическото положение на родителите му. Фондацията е създадена по инициативата и с финансовата подкрепа на фондация "Америка за България" и е част от международната мрежа Teach for All, чийто подход успешно се прилага в повече от 40 други държави на шест континента.

Автор:
Фондация "Заедно в час"
Публикация:
06.03.2018 г. 13:06
Посетено:
964
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/8/news/27244-prozhektsiya-na-filma-keymbridzh-i-diskusiya-za-obrazovanieto