Срещи

Срещи за малки и големи с авторката на „Приключенията на мотовете“ и "Моите красиви рога" в Русе

Радостина Николова гостува на 23 и 24 февруари в Регионална библиотека „Любен Каравелов“

Срещи за малки и големи с авторката на „Приключенията на мотовете“ и "Моите красиви рога" в Русе

 

◊ ПОКАНА

„Да сбъднеш мечтата си“ - на 23 февруари (петък) от 19:00 ч. в зала „Галерия“ на Регионална библиотека „Любен Каравелов“ гостува детската авторка Радостина Николова, която ще разкаже за добрия личен пример в постигането на цели. Ще сподели каква е била основната й мотивация да смени сигурната си работа, за да преследва мечтата си в непозната сфера без нужния опит, ноу-хау, контакти и издателство зад гърба си. Какви са били трудностите по пътя и уроците, които са й помогнали да се развие бързо. Тук може да видите събитието „Да сбъднеш мечтата си“.

 

„Мисия детски писател“ - на 24 февруари (събота) от 12:30 ч. Радостина ще се срещне и с малките си почитатели в Детския отдел на Регионална библиотека „Любен Каравелов“. На тях тя ще разкаже и покаже защо четенето предлага един вълшебен свят, в който всичко е възможно и никога не е скучно. Събитието „Мисия детски писател“ може да видите тук.

Добре дошли са всички деца на възраст от 7 до 11 г., които са любопитни да узнаят как се появява една история, що за чудо е въображението и защо да си го отглеждаме с грижа и любов. Ще разберем кой стои зад измислянето на героите от книгите и какво означава да работиш "професия писател". Освен това ще порисуваме, ще си поговорим и ще обменим опит и бели, докато обсъждаме Светът на мотовете и елена Вундаба и други чудати същества.

 

Радостина Николова е автор на книжните поредици за деца "Приключенията на мотовете", отличена с наградата "Бисерче вълшебно" 2014-а, в която децата сами гласуват за своите любими книги, "Приказки от света на мотовете" и "Моите красиви рога" - също носител на Награда "Бисерче вълшебно" 2017-а.

Преди да се посвети изцяло на мечтата си, Радостина Николова е работила като журналист и онлайн маркетинг експерт. Днес е успешен български детски писател, а буквално преди месеци сключи договор с издателство в Китай за публикуване и разпространение на три от книгите й на източния пазар.

Събитието е част от програмата на Културен център Русе и се организира от Фондация „Еконт“.

Вход свободен. Очакваме ви.

Автор:
Фондация "Еконт"
Публикация:
21.02.2018 г. 16:47
Посетено:
998
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/8/news/27192-sreshti-za-malki-i-golemi-s-avtorkata-na-priklyucheniyata-na-motovete-i-moite-krasivi-roga-v-ruse