Срещи

Читателски клуб на НБУ: Разговор за „Хавра“ от Захари Карабашлиев

24 януари 2018 г., 16.30 ч., НБУ

Читателски клуб на НБУ: Разговор за „Хавра“ от Захари Карабашлиев

 

◊ ПОКАНА

Център за книгата и департамент „Нова българистика“ отправят покана за „Разговор за „Хавра“ от Захари Карабашлиев“ на 24 януари 2018 г. от 16.30 ч. в книжарницата на корпус I в Нов български университет.

Водещи на събитието са доц. Пламен Дойнов, д.н., доц. д-р Йордан Ефтимов и доц. д-р Морис Фадел.

Изборът на водещите на Читателския клуб на НБУ за месец януари е „Хавра“ от Захари Карабашлиев. В книгата история и настояще се преплитат, факт и фантазия се смесват, напрегнато действие се редува с лиричност.

Захари Карабашлиев, авторът на "Хавра", пише проза и драматургия. Неговият роман „18% сиво“ е бестселър с 25 преиздания в България и преводи в Съединените щати, Франция, Полша, Словакия, Хърватия, Сърбия и др. Той е класиран сред стоте най-любими книги на българските читатели в кампанията на БНТ „Голямото четене“. Карабашлиев е носител на наградите „Роман на годината“ (Фондация „ВИК“), „Хеликон“, „Аскеер“ и др. Негови разкази и пиеси са публикувани в книгите „Кратка история на самолета“, „Симетрия“, „Откат“ и други сборници и списания. Включен е в престижната американска антология „Най-добрата европейска проза 2018“.

По време на събитието изданието се продава с 10 % отстъпка.

Автор:
Център за книгата
Публикация:
19.01.2018 г. 14:16
Посетено:
977
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/8/news/27010-chitatelski-klub-na-nbu-razgovor-za-havra-ot-zahari-karabashliev