Срещи

Регионален форум "Жените в изкуството и културата"

Над сто участници от Плевен, Ловеч, Габрово, Севлиево и Велико Търново

◊ СЪБИТИЕТО

На 11 и 12 септември 2006 г. Плевен събира представителки на държавни и общински културни организации и институции, независими автори и творци, културни оператори и мениджъри от региона за първия по рода си регионален форум “Жените в изкуството и културата и регионалните културни политики”. 


повече
 
Идеята на форума - да се поставят темите за равнопоставеността на жените във всички области, и в частност в културата, и за това, как жените присъстват в местната и регионална култура и изкуство.


◊ ОРГАНИЗАТОРИ

Читалище “Лик” - Плевен съвместно с Община Плевен. Събитието е подкрепено от регионален ресурсен център за култура “Фабриката” и Про-Хелвеция - швейцарската културна програма в България.


◊ УЧАСТНИЦИ

Гост-презентатори в работните сесии на форума ще бъдат експерти от швейцарска културна програма, Български фонд за жените - София, “Фабриката” - Габрово, Център за култура и дебат “Червената къща” - София, водещи културолози.


◊ СЪПЪТСТВАЩИ ИЗЯВИ

изложба живопис на габровската художничка Ема Вертерова в ХГ "Илия Бешков";

моноспектакъл на Мария Статулова “Надежда сляпата” от Боян Папазов, постановка Възкресия Вихърова в ДТ "Иван Радоев" - камерна сцена;

матине с участието на плевенския дует “ВиНели” в галерия-дарение "Колекция Светлин Русев".
Автор:
Ценка Пенева
Публикация:
10.09.2006 г. 11:58
Посетено:
847
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/8/news/2699-regionalen-forum-zhenite-v-izkustvoto-i-kulturata