Срещи

Литературен клуб "Отвъд кориците" празнува трети рожден ден

"3 Х четене" на 26 януари от 19:00 ч. в клуба на Столична библиотека

Литературен клуб "Отвъд кориците" празнува трети рожден ден

 

◊ ПОКАНА

Литературен клуб "Отвъд кориците" ще отбележи своя трети рожден ден с литературно четене в клуба на Столична библиотека. Клубът възниква в края на 2014 година като пространство, което да обедини млади поети и писатели и да ги подтикне да споделят своето творчество.

След промени в състава на клуба, "Отвъд кориците" започва да функционира като дискусионен клуб. Всеки месец членовете обсъждат конкретна литературна тема и споделят възгледите си по важни въпроси. Освен това се провеждат срещи с поети и писатели, в които младежите могат да се запознаят отблизо с творчеството на съвременните автори.

"Отвъд кориците" организира периодично литературни четения, на които освен талантливи младежи, свои стихове и разкази четат и вече наложили се на литературната сцена имена като Петър Чухов, Иван Русланов, Тео Буковски, Таня Николова и др. От октомври 2016 г. любезен домакин на събитията на клуба е Столична библиотека.

От септември 2017 година "Отвъд кориците" създава и своя онлайн-платформа - едноименният електронен вестник. На страниците на "Отвъд кориците" вече са публикували млади таланти като Иво Христов, Дилян Георгиев, Цветина Рангелова. 

Третият рожден ден на клуб "Отвъд кориците", озаглавен "3 Х четене" ще се проведе на 26 януари от 19:00 ч. в клуба на Столична библиотека. Входът е свободен, както и сцената на клуба за всеки, който желае да прочете свои литературни произведения.

 

Автор:
Денис Олегов
Публикация:
09.01.2018 г. 15:58
Посетено:
1423
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/8/news/26945-literaturen-klub-otvad-koritsite-praznuva-treti-rozhden-den