Срещи

Руски писатели във Варна

В рамките на Националните културни празници “Албена 2006”

◊ СЪБИТИЕТО

По покана на СБП - клон Варна и на Организационния комитет за провеждане на Националните културни празници “Албена 2006” от 11 до 18 септември във Варна гостува делегация от руски писатели в състав:

· Людмила Карханина – директор на списание “Литературная учеба” - Москва, ръководител на делегацията,
· Светлана Василенко – белетрист, първи секретар на Съюза на руските писатели,
· Василий Биковски – писател и публицист, член на Съюза на руските писатели, кмет на град Муравленко – Ямало-Ненецки автономен окръг,
· Александр Овсянников – поет и романист, главен редактор на вестник “Наш город”, издание на град Муравленко.


◊ ПРОГРАМАТА

• На 12 септември от 18 часа в Концертното студио на Радио Варна ще бъде представена Светлана Василенко. Ще участва и директорката на “Литературная учоба” Людмила Карханина.

Светлана Василенко е автор на повече от 15 книги с проза, както и на сценарии за игрални филми. Първи секретар на Съюза на руските писатели (един от двата общоруски съюза на писателите). Светлана Василенко се счита за едно от най-ярките имена в съвременната руска белетристика.

• На 13 септември от 18 часа в Концертното студио на Радио Варна ще се състои литературна вечер на белетриста Василий Биковски и поета Александр Овсянников.

Василий Биковски е автор на книги за Сибир, както и на научни изследвания по проблемите на икономиката на Сибир и добиването на нефт. Кандидат на техническите науки и доктор на икономическите науки. Повече от 10 години кмет на северозападния сибирски град Муравленко.

Александр Овсянников е роден в Украйна, но дълги години живее в град Муравленко. Главен редактор на местния вестник “Наш город”, депутат в Градската дума на Муравленко. Автор на три стихосбирки и два романа.
Автор:
Виолета Тончева
Публикация:
08.09.2006 г. 18:07
Етикети:
Посетено:
907
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/8/news/2694-ruski-pisateli-vav-varna