Срещи

Ден на българския автор с издателство "Изток-Запад"

16 декември 2017, щанд А3, НДК

Ден на българския автор с издателство "Изток-Запад"

 

◊ ПОКАНА

Издателство "Изток-Запад" ви кани на среща с български автори на Панаира на книгата. Събитието ще се проведе на 16 декември на щанд А3 в НДК.

Ето кой ще ви очаква там:

• 10:00-12:00 Сава Славчев

Автор, преводач, редактор, но преди всичко човек, влюбен в литературата. Книгата му "Носталгични пътеки" съдържа есета, вдъхновени от творчеството на Албер Камю, Бекет, Оскар Уайлд, Микеланджело и др. Тя е елегантно и балансирано обяснение в любов към културата и нейната важност.

• 12:00-14:00 Румен Стоичков

В книгата "Сърце на длан" дългогодишният водещ на предаването „Нощен хоризонт“ Румен Стоичков ни разхожда из мегданите, улиците, кръчмите, градинките и църквите на малките български села и споделя някои от най-запомнящите се интервюта, случили се през годините в предаването му.

• 14:00-16:00 Димитър Цолов Доктора

Лекар, музикант, притежател на самоличността ПИЯНИЯТ БАРД и автор на фентъзи романи. Най-новата му книга се казва "Кървави песни" и проследява приключенията на двама култови образи - Рент Чистника и Блър Шепичката, - които обединяват сили срещу всевъзможни мечове, магии и чудовища.

• 16:00-18:00 Пламен Вукадинов

Човек, превърнал своето хоби - гмуркането - в начин на живот. "Адреналинът е моята стихия" е книга за екстремни приключения, подводни срещи и за една много силна връзка между човека и морето.

• 18:00-20:00 Людмила Миндова

Людмила Миндова е поет и писател, преводач и читател. Човек, който обича езика и борави с него по неповторим начин. Новата й книга "Роман за името" излиза точно за панаира и разглежда въпросите за етническата и религиозната принадлежност, както и последствията от тях. Предупреждението в началото на романа гласи "Всички герои в този роман сме измислени".

Автор:
Издателство "Изток-Запад"
Публикация:
14.12.2017 г. 18:01
Посетено:
1625
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/8/news/26862-den-na-balgarskiya-avtor-s-izdatelstvo-iztok-zapad