Срещи

За първи път срещи с християнските писатели в България

Софийски международен панаир на книгата, НДК

За първи път срещи с християнските писатели в България

 

◊ ПОКАНА

За първи път читателите ще имат възможността цяла седмица да се срещат с български автори на християнски книги. Събитието е част от Софийския международен панаир на книгата в НДК от 12 до 17 декември 2017 г.

На щанд Б 18, втори полуетаж запад, свои книги ще представят известни и утвърдени имена като Теодора Димова и проф. Калин Янакиев, проф. Георги Каприев и доц. Калин Михайлов. Програмата включва още автори, пишещи изцяло на християнски теми, като Данаил Налбантски, пастори, свещеници, учени, преподаватели. Любопитно е представянето на детска християнска книга от Елица Стойнева, както и дебютния сборник с разкази на съдия Валери Раданов.

В духа на рождественските празници човек се чувства най-близко до небето и усещането му за възможното чудо се пробужда. Точно тогава може да се докосне по различен начин и до Словото на Бога, което твори живот. То достига до читателя през материалността на очи и уши, имащи вяра и опит, през мимолетността на изживените мигове, в които човешката душа неистово се е стремяла към Бога. Християнските писатели творят в различни стилове и на най- разнообразни теми, но винаги предават своето просветление и утеха на читателите. 

Организаторите от издателствата „Нов човек“, „Нов живот“ и „Верен“ си поставят голямата цел да покажат, че християнските традиции в българската литература продължават от времето на гигантите Вазов и Славейков. Стремят се да помогнат за възраждането на българския дух защото християнството днес, както и в миналото, дава на човека сила и мотив за свобода, творчество, радост, емпатия.

Пълната програма по дни и часове вижте тук: https://www.facebook.com/events/910073539143018/

 

Автор:
Издателство Нов живот
Публикация:
08.12.2017 г. 15:02
Посетено:
1466
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/8/news/26818-za-parvi-pat-sreshti-s-hristiyanskite-pisateli-v-balgariya