Срещи

Среща с автограф с Катя Зографова в Стара Загора

Представяне на книгата "Словозографии" на 24 ноември (Св. Екатерина) от 17:30 часа в Радио Стара Загора

Среща с автограф с Катя Зографова в Стара Загора

 

◊ ПОКАНА

Библиотека „Родина“ кани на поредното издание от серията Срещи с автограф

на 24 ноември (петък), 17:30 часа, Радио Стара Загора!

Словозографно от и за Катя Зографова в Стара Загора

Нова книга в деня на своя светец-покровител Св. великомъченица Екатерина ще представи в Стара Загора литературоведът Катя Зографова. „Словозографии“ е прелюбопитно издание, с което най-вещият изследовател на забравените и забранените автори и на литературния живот от 20-те - 40-те години на ХХ век бележи и своята 60-годишнина.

Томчето „Словозографии“ събира в себе си пет книги в една и се характеризира с жанрово многообразие. То съдържа „Градове и образи, споделени с великите”, „Поетични словописи”, „15 кратки истории на Катя Зографова“, „Словозографно за Зографова“.

„И може би защото книгата ми е юбилейна, в нея ще откриете една повече иронична, отколкото сериозна игра с антологичния модел за всеобемащо представяне на националната книжнина, чийто еталон е мистификацията на Пенчо Славейков „На острова на блажените“. Нещо като опит за словозографисване на храмовото пространство на литературата – с пъстроцветие от есеистични и литературноисторически текстове за градове, световни класици и панагюрския фолклор, които си съседстват със стихове и кратки разкази, за да завърши жанровата смесица с великолепни портрети на авторката и нейните книги от известни литературоведи“, споделя Катя Зографова в предисловието на книгата.

 

Очакваме Ви!

Автор:
Библиотека "Родина", Стара Загора
Публикация:
22.11.2017 г. 15:36
Посетено:
1271
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/8/news/26714-sreshta-s-avtograf-s-katya-zografova-v-stara-zagora