Срещи

Най-цветното представяне на Move.bg и среща с илюстратора и аниматор Розалина Буркова

20 ноември 2017, 19:00 ч., Move.bg

Най-цветното представяне на Move.bg и среща с илюстратора и аниматор Розалина Буркова

 

◊ ПОКАНА

Най-цветното представяне на MOVE.BG и среща с илюстратора и аниматор Розалина Буркова

20 ноември 2017, 19:00 ч.

MOVE.BG (ул. "Сердика" 20)

Облаци, пустош и тук-там светлинки. Така започва новият кратък филм на един от любимите ни илюстратори и аниматори Розалина Буркова. Но ние от MOVE.BG не вярваме в сивотата и необичайните герои на анимацията сякаш я оцветяват отвътре. От тъмно към светло ни води и звуковият дизайн на дуото trohi (Йоана Робова и Петър Пармаков).

Този визуален разказ за MOVE.BG, посветен на нашата работа и идейни перспективи, е поводът да ви поканим на представяне и среща с автора на видеото Розалина Буркова на 20 ноември от 19:00 ч.

В симпатиите ни към Розалина няма нищо случайно – тя обича промените, осмелява се да опитва и постоянно учи нови неща. През 2010 се установява в Лондон, където завършва Моден дизайн в Central Saint Martins College.

През последните години се задълбочава интересът ѝ в областта на дигиталната илюстрация и анимация. С това се занимава и в момента в Барселона. Естетическата призма на Розалина е формирана от ръчно рисувани и дигитални елементи, които оформят цветния, привлекателно несъвършен стил на работата ѝ.

От изложби, през анимационни проекти, до анимирани музикални клипове и реклама, всичко, което Розалина прави през годините, я води към все по-социални теми. Сред клиентите й са: Gucci, Human Rights Watch, Ultra Music, Polyvinyl Records, Ah Beer, The Wild Honey Pie, Polyvivyl Records, Free Tibet и др.

С Розалина Буркова ще говорим за дързостта, скоковете от една сфера в друга, вкуса към анимацията, новите софтуерни инструменти и неограничените възможности да научиш онова, от което имаш нужда. Каним ви да се запознаете и с героите на анимационния филм, които заедно променят.

Събитието е отворено за всички. Поради ограничения брой места регистрацията е препоръчителна.

Автор:
Демна Димитрова
Публикация:
19.11.2017 г. 13:06
Посетено:
907
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/8/news/26686-nay-tsvetnoto-predstavyane-na-move-bg-i-sreshta-s-ilyustratora-i-animator-rozalina-burkova