Срещи

Издателство Смол Стейшънс Прес в „Издателски вечери“ на Столична библиотека

21 ноември 2017 г., 18:30 ч., Литературен клуб на Столична библиотека

Издателство Смол Стейшънс Прес в „Издателски вечери“ на Столична библиотека

 

◊ ПОКАНА

Едно от най-интересните издателства в българския (а и не само) литературен пейзаж - Смол Стейшънс Прес ще гостува в поредицата „Издателски вечери“ на Литературния клуб към Столична библиотека. Събитието ще е на 21.11.2017 г. (вторник) от 18:30 ч.

Ще четат поетите Людмила Балабанова, Николай Бойков, Кирил Василев, Кристин Димитрова, Йордан Ефтимов, Захари Захариев, Рада Панчовска. Ще бъдат изложени книги на издателството, които ще се продават с отстъпка.

Издателство Смол Стейшънс Прес е вече 10 години на книжния пазар в България. То е единственото, което издава книги на английски и на български език и ги разпространява в англоезичния свят и у нас. На английски са излизали автори като Ана Мария Матуте и Летисия Коста, а на български – Реймънд Карвър и Мануел Ривас. Издателството обръща особено внимание на българските автори и дава път на младите, като е важен иновативният почерк и дълбочината в писането, духовността и християнската литература. Книгите се отличават с изискан дизайн и бутиково качество, което се дължи на работата с най-добрите дизайнери. Издателството има утвърдени рубрики като Поезия Смол Стейшънс, Съвременна проза, Есе, Галисийска вълна, Юношеска литература и др. Досега продукцията му наброява осемдесет издания.

Повече информация за издателството на www.smallstations.com.

Автор:
Столична библиотека
Публикация:
17.11.2017 г. 13:46
Посетено:
1093
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/8/news/26673-izdatelstvo-smol-steyshans-pres-v-izdatelski-vecheri-na-stolichna-biblioteka