Срещи

Беседа на тема "Живата връзка между Предание и Писание"

Октомврийската среща от цикъла беседи "Книгата на книгите"

Беседа на тема "Живата връзка между Предание и Писание"


◊ ПОКАНА

Фондация Покров Богородичен
и
Ателие-книжарница "Къща за птици"
 
Ви канят на
октомврийската среща от цикъла беседи "Книгата на книгите"

на тема
Живата връзка между Предание и Писание

“Има и много други работи, които извърши Иисус и за които, ако би се писало подробно, чини ми се, и цял свят не би побрал написаните книги.” (Йоан 21:25)

Кое е първото – Писанието или Преданието, и кое от двете трябва да „слуша“ християнинът – два въпроса, които често изникват в дискусии и спорове най-вече между православни и протестанти. Православната гледна точка по тези проблеми ще представи доц. д-р Димитър Попмаринов, преподавател по Стар Завет в Православния богословски факултет на Великотърновския университет. „Църковното предание е непосредствено обвързано със Свещеното Писание. Във вероизповедта на Църквата те са неделимо цяло и осветляването на тези вътрешни взаимовръзки са особено важни за тяхното разбиране”, казва самият доц. Попмаринов.

• Същата вечер, непосредствено след беседата, ще се състои и Връчването на наградите от Национален конкурс за есе „Вечната книга и ние“. Първият по рода си конкурс за есе, посветен на Библията, се организира по инициатива на Православие.БГ и Библейската библиотека на Богословския факултет на СУ „Св. Климент Охридски“.


Къде: Ателие-книжарница „Къща за птици” (София, ул. „Проф. Асен Златаров“ 22).

Кога: 23 октомври (понеделник), 18:30 ч.


Автор:
Организаторите
Публикация:
21.10.2017 г. 16:47
Етикети:
Посетено:
1009
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/8/news/26505-beseda-na-tema-zhivata-vrazka-mezhdu-predanie-i-pisanie