Срещи

Литературен Резонанс с писателката Живка Иванова

Представяне на стихосбирката „Оценяване на видовете” - 3 октомври, 18 часа, галерия „Резонанс”

Литературен Резонанс с писателката Живка Иванова


◊ ПОКАНА

Литературен Резонанс с писателката Живка Иванова

„Оценяване на видовете” – поезия

Дата: 03 октомври 2017, вторник, от 18.00 часа

Място: Галерия „Резонанс”, Пловдив, ул. „П. Парчевич” 14

Книгата ще представи Кръстьо Раленков

Галерия "Резонанс" продължава поредицата от срещи, наречена ЛИТЕРАТУРЕН РЕЗОНАНС. В годините напред в галерийното пространство ще бъдат представени български и чуждестранни писатели и поети. Поредният автор е Живка Иванова.


Живка Иванова за своята книга:

Стихосбирката „Оценяване на видовете” съдържа тридесет и две стихотворения, чиято тема най-кратко може да се определи като: човекът в ролята на животно и животното с очите на човек; оцеляването/оценяването на хора и предмети в живота и изкуството. Заглавието е заигравка с известната теория на Дарвин. Безкрайната ни жестокост, понякога неосъзната към по-низшите по хранителна верига, безпомощността, която вероятно би ни обзела, ако някой ни напъхаше в техните кожи и пера, но и свободата, която би ни дала природата, ако можехме да полетим – това са само някои от акцентите в стихосбирката. В стихотворенията, повлияни понякога от слушана музика, прочетени книги, картини на известни майстори или исторически факти… Надявам се нетрадиционната, ярка метафоричност  при изграждането на образите да създаде у читателя чувството, че се намира в изложбената зала на самата природа и да му се прииска да избере картина лично за себе си, която ще съзерцава с любов.

Другите за автора и книгата:

Поезия с въображение и усет към мистификацията; с език, образност и мисъл, които я правят модерна в класичния смисъл. Текстовете се разгръщат сякаш без всякакво усилие, въвличат в онова поетично, което с лекота споменаваме, но рядко действително срещаме. Оригинално и стилово издържано писане.
Елка Димитрова


Автор:
Галерия "Резонанс"
Публикация:
01.10.2017 г. 15:52
Посетено:
1101
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/8/news/26377-literaturen-rezonans-s-pisatelkata-zhivka-ivanova