Срещи

Певецът Тодор Трайчев гостува в Литературен кабинет „Владимир Башев“

18 юли 2017, 18 часа

Певецът Тодор Трайчев гостува в Литературен кабинет „Владимир Башев“


◊ ПОКАНА

Певецът и композитор Тодор Трайчев, изпял едни от най-хубавите стихове на  Владимир Башев, ще гостува в литературния кабинет на името на поета. Домът на Владимир Башев на бул. „Ситняково“ №79 в София, който е част от структурата на Националния литературен музей, събира традиционно на творчески срещи съвременни поети, писатели, художници и студенти.

На 18 юли т. г., от 18 ч. Тодор Трайчев, който живее от години  в САЩ, ще бъде в България за среща с поети, писатели и почитатели на изящното слово на Башев.

Много от песните на Тодор Трайчев са по текстове на поета, а „Искам да те нарисувам” и „Прощавай, палавнице” са обявени от БГ Радио за вечни песни в историята на българската музика.

„Очаквам на 18 юли под мотото „Недовършени неща” – моята книга за живота и песните на дует Мариана и Тодор Трайчев, да се проведе една от най–вълнуващите срещи в живота ми. Лириката на Башев беше изпята на повече от 2 500 концерта, като четири от песните по негови стихове са изпълнени над 10 000 пъти пред публика“, написа той от САЩ.

Заповядайте!

Автор:
НЛМ
Публикация:
17.07.2017 г. 15:57
Посетено:
1185
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/8/news/26103-pevetsat-todor-traychev-gostuva-v-literaturen-kabinet-vladimir-bashev