Срещи

Беседа на тема „Даровете на Светия Дух в живота ни“

Юнската среща от поредицата беседи и дискусии „Православие и съвремие“

Беседа на тема „Даровете на Светия Дух в живота ни“


◊ ПОКАНА

Интернет портал Православие България
Ви кани на юнската среща от поредицата беседи и дискусии под надслов „Православие и съвремие“
на тема

„Даровете на Светия Дух в живота ни“

На празника Свети Дух специален гост в юнското издание на поредицата беседи и дискусии „Православие и съвремие“ ще бъде йеромонах Николай Сахаров от православния манастир „Св. Йоан Кръстител“ в Есекс, Англия, племенник на стареца Софроний Сахаров.

Заедно с отец д-р Добромир Димитров от Велико Търново, отец Николай ще изнесе беседа на тема „Даровете на Светия Дух в живота ни“.

“Църквата е силна и богата не със Своята научна ерудиция, а преди всичко с това, че действително притежава даровете на благодатта. Църквата живее чрез Светия Дух, диша чрез Него и от реалността на общението си с Него знае как Той действа, знае също и как и в какви граници се проявява човешката свобода“, казва самият отец Софроний Сахаров в книгата си, посветена на свети Силуан Атонски.

Йеромонах Николай Сахаров е роден през 1966 г. в Русия. През 1986 г. получава диплома за преподавател по теория на музиката, но решава да поеме по пътя на пастирското служение.

През 1997 г. завършва магистърска степен по теология в Оксфордския университет, а през 1999 г. става доктор по богословие към същия университет с дисертационния труд на тема „Богословието на архим. Софроний“. През 2001 г. е постриган за монах и е ръкоположен в свещенически сан.

От 2004 г. е гост-преподавател в Кеймбриджкия православен институт, където изнася лекции по Нов Завет и по история на руската религиозна мисъл на XIX и XX век; изнася лекции още в Есекския университет във Великобритания и в Московската духовна академия. Автор е на няколко книги и на множество богословски статии, публикувани на английски, руски и френски.


Къде: Ателие-книжарница „Къща за птици” (София, ул. "Проф. Асен Златаров" 22)

Кога: 5 юни (понеделник), Свети Дух, 18:30 ч.

Автор:
Организаторите
Публикация:
04.06.2017 г. 13:06
Посетено:
1558
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/8/news/25866-beseda-na-tema-darovete-na-svetiya-duh-v-zhivota-ni