Срещи

„Less is more“ – влияние на източната религиозно-философска традиция в съвременния танц

Лекция от поредицата лекции за съвременния танц - 25 април, 18 ч., Софийски университет

„Less is more“ – влияние на източната религиозно-философска традиция в съвременния танц


◊ ПОКАНА

„Less is more“ – влияние на източната религиозно-философска традиция в съвременния танц

На 25 април (вторник) от 18.00 ч. в театралния салон на Софийски университет ще се проведе третата и последна лекция от поредицата лекции за съвременния танц на Фондация „Пространство за танц“ и Балет „Арабеск“.


В лекцията  ще бъде разгледана линията дума-жест-образ в съвременния танц през призмата на абстракцията и минимализма. Минималистичното изкуство се вдъхновява от Изтока с неговата загадъчност и изразна радикалност. Какво се получава от срещата между културата на класическа Европа и източното светоусещане? Върху този и други въпроси ще дискутират лекторите – Боряна Сечанова и д-р Петър Пламенов.

Боряна Сечанова е водещ български съвременен хореограф, художествен ръководител на Балет „Арабеск“. Д-р Петър Пламенов  е културолог, критик и преподавател в Софийския университет.

• Лекцията ще бъде съпроводена с видеофрагменти и демонстрации на живо от танцьори на Балет „Арабеск“

Каним студенти, преподаватели, както и любители на съвременния танц да посетят лекцията на 25 април, от 18.00 ч. в театралния салон на Софийски университет „Св. Климент Охридски“.

Вход свободен.


Проектът е подкрепен по програма „Публики“ на Национален фонд „Култура“. Медиен партньор – „ФАКТИ БГ“.
Автор:
Foundation Dance space
Публикация:
24.04.2017 г. 11:59
Посетено:
902
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/8/news/25539-less-is-more-vliyanie-na-iztochnata-religiozno-filosofska-traditsiya-v-savremenniya-tants