Срещи

Дискусия "Кой определя облика на литературна Европа?" със специалното участие на Таня Трифунович

11 април 2017, 19:00 ч., Литературен клуб "Перото" - НДК

Дискусия "Кой определя облика на литературна Европа?" със специалното участие на Таня Трифунович


◊ ПОКАНА

Имаме удоволствието да ви поканим на отворена дискусия на тема „Кой определя облика на литературна Европа?” със специалното участие на Таня Ступар Трифунович, отличена с Наградата за литература на Европейския съюз (2016) за лиричния роман „Часовниците в стаята на мама”!

В дискусията, която ще се проведе броени дни преди обявяването на тазгодишните носители на Наградата на ЕС, ще се включат трима от номинираните български автори: Ина Вълчанова, Ангел Игов и Иван Димитров. Модератор: Светлозар Желев.

Ще обсъдим критериите и механизмите за номиниране и определяне на изгряващите литературни звезди на съвременна Европа. Ще разсъждаваме над възможностите, които наградата дава, нейния авторитет, ангажиментите на отличените автори и начина, по който този успех рефлектира върху рецепцията на творчеството им като цяло.

Повод за дискусията е гостуването на авторката на „Часовниците в стаята на мама” Таня Ступар Трифунович, която спечели Наградата за литература на ЕС за 2016 като представител на Босна и Херцеговина.

Заповядайте на 11 април (вторник) в 19:00 ч. в Литературен клуб „Перото”, НДК. Вход свободен!

Събитието се осъществява с подкрепата на „Аз чета” (www.AzCheta.com), най-голямата българска онлайн медия за книги и четене.


Автор:
Издателство Колибри
Публикация:
10.04.2017 г. 17:22
Етикети:
литературанаградидискусияиздателство Колибри
Таня Ступар Трифунович
литературна Европа
Посетено:
955
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/8/news/25460-diskusiya-koy-opredelya-oblika-na-literaturna-evropa-sas-spetsialnoto-uchastie-na-tanya-trifunovich