Срещи

Националният военноисторически музей и Асоциация „Дебати” организират публичен дебат за Левски

19 февруари 2017, 11.30 часа, Национален военноисторически музей

Националният военноисторически музей и Асоциация „Дебати” организират публичен дебат за Левски


◊ ПОКАНА

В годината на Васил Левски, в деня, в който отбелязваме 144-ата годишнина от неговата смърт, Националният военноисторически музей и Асоциация "Дебати" организират публичен дебат на тема: Полезно ли е за България идеализирането на Левски?

Събитието ще се проведе на 19 февруари (неделя) от 11.30 часа в Националния военноисторически музей на ул. „Черковна“ 92 в София.

Позициите „ЗА“ и „ПРОТИВ“ ще бъдат защитени от два отбора с по трима участника. Във всеки един отбор участниците ще са от различни поколения – един ученик, един младеж, завършил висшето си образование, и един реализирал се вече в професията си човек. Двете позиции ще бъдат подкрепени от радио водещите Ива Дойчинова и Симеон Колев, които са доказали, че могат аргументирано и пламенно да отстояват своето мнение.

Главно действащо лице ще бъде публиката, която ще излъчи  победителя в дебата. Тя ще има възможност да задава въпроси на участниците. Родственици на Левски по линия на сестра му Яна ще определят най-добрия въпрос и ще наградят задалия го с едногодишен билет за безплатно посещение на НВИМ и филиалите.

Входът за дебата е свободен, а по случай годишнината от смъртта на Левски входът за експозицията на НВИМ на 19 февруари ще е на половин цена.


Автор: НВИМ
14.02.2017 г. 16:47
Посетено: 650
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/8/news/25114-natsionalniyat-voennoistoricheski-muzey-i-asotsiatsiya-debati-organizirat-publichen-debat-za-levski