Срещи

Среща с Алфонсо Агило, автор на „Възпитание на характера“

22 ноември 2016, 18 часа, книжарница „Колибри”

Среща с Алфонсо Агило, автор на „Възпитание на характера“


◊ ПОКАНА

Имаме удоволствието да ви поканим на среща с автора на „Възпитание на характера” Алфонсо Агило на 22 ноември в книжарница „Колибри”!

„Възпитание на характера“ е настолно ръководство за децата в юношеска възраст, характера и семейната среда, благоразумието и самооценката, общочовешките ценности и личността. Едно универсално помагало, което дава идеи за развиване и изглаждане на неукрепналия детски характер, но също и полезни съвети за поведението на възрастните. Много родители насочват възпитанието единствено към знанията, езиците, музикалните или спортните умения. Налагат на децата си академии и дипломи и забравят да направят от тях хора с мнение и с характер, с една дума - личности. Истината е, че няма по-силно и действено средство за възпитание от житейските свидетелства на самите родители – характерът на децата до голяма степен повтаря характера на родителите. Но също така е вярно, че у всеки човек има зародиш на добри и лоши наклонности и всеки сам решава до каква степен ще позволи на доброто или на лошото да вземе връх.

Алфонсо Агило е инженер по образование, специалист по пътно строителство, завършва и Програмата за ръководство на предприятия (PADE) във Висшия институт по предприемачество (IESE). В продължение на 11 години е директор на колежа „Тахамар“, а в момента е председател на фондация „Ареналес“, както и на други организации, създали редица образователни центрове в Испания. Автор е на 20 книги и повече от 50 статии на образователни и антропологични теми в различни списания и други издания. Заместник-председател е на Европейския образователен институт (ІЕЕЕ). Основател на ЧСОУ „Кралица София Испанска“ в България.


Запознайте се с Алфонсо Агило на 22 ноември в 18:00 ч. във фирмената книжарница на „Колибри” на ул. „Иван Вазов” 36!


Автор:
Издателство Колибри
Публикация:
19.11.2016 г. 18:01
Етикети:
срещииздателство Колибри
Възпитание на характера
Алфонсо Агило
Посетено:
1128
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/8/news/24633-sreshta-s-alfonso-agilo-avtor-na-vazpitanie-na-haraktera