Срещи

Дискусия „Театърът и Публиката. Как се изграждат взаимоотношенията между тях?“

17 ноември 2016, 19:30 ч., Народен театър „Иван Вазов“, Сцена IV етаж

Дискусия „Театърът и Публиката. Как се изграждат взаимоотношенията между тях?“


◊ СЪБИТИЕТО

"Театърът и Публиката. Как се изграждат взаимоотношенията между тях?" е темата на дискусията, която е част от съпътстващите събития преди Нощта на театрите и ще се проведе на 17 ноември в 19:30 ч. на Сцена Четвърти етаж в Народен театър „Иван Вазов“.

Сред участниците са Владимир Пенев, Антон Угринов, Владимир Карамазов, Юлиан Вергов, Радослав Бимбалов и Катя Попчева. Те ще представят своите гледни точки за добавените стойности в театъра, зa правилна комуникация и Новия Ред, който социалните мрежи пишат. И как всичко това влияе на взаимоотношенията между Театъра и Публиката. Защото въпреки предизвикателствата, които ни поднасят съвременните технологии, телевизията и киното, театърът продължава да има значимо място в изкуството на XXI век. Може би това е така, защото на "живо" театърът показва пред нас съдби, представя животи и вълнува. И всичко това е точно тук и точно сега, за първи и последен път.


◊ УЧАСТНИЦИТЕ

Владимир Пенев завършва НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ в класа на проф. Николай Люцканов с асистент проф. Маргарита Младенова. Бил е актьор във всички софийски театри, както и в трупата на Варненския, Сливенския, Пернишкия и Благоевградския драматичен театър. От 2003 г. е част от актьорския състав на МГТ „Зад канала“. Има над 50 театрални роли и  гастроли на престижни театрални сцени в Европа, Азия, Африка, Австралия, Северна и Южна Америка. Снимал се е в телевизионни и кино продукции, сред които са „Дзифт“, „LOVE.NET”, „Аз съм ти“, „Патриархат“, Рапсодия в бяло“, „Пясъчен часовник“ и др., както и в сериалите „Под прикритие“, „Недадените“ и „Четвърта власт“. Има множество български и международни награди за ролите си в театъра, киното и в телевизията, както и за обществената си дейност.

През 2013 г. беше част от Служебното правителство като Министър на културата на Република България. Режисьорският му дебют е с представлението „Агенти“.

Юлиан Вергов завършва Театрален колеж „Любен Гройс“ в класа на проф. Цветана Манева. Дебютира на театрална сцена с ролята на Лаерт в постановката „Хамлет“ с режисьор Лилия Абаджиева. Има близо 25 театрални и над 40 кино и телевизионни роли в български и чуждестранни продукции. На телевизионните зрители е познат с главните си роли в сериалите „Тя и Той“, „Стъклен дом“ и „Революция Z”. Има участия в българските кино продукции „Мисия Лондон“, „Прогноза“, „Шивачки“, Пътят към Йерусалим“, „Коледата е възможна“ и др., както и в чуждестранните филми “Il Generale Della Rovere”, ”Double Identity”, ”The Fourth Kind”, ”The Tournament”, ”The Lark Farm”, ”Joe Petrosino”,”A Love to Hide” и др.

Радослав Бимбалов e творчески директор и партньор в рекламна агенция The Smarts, граждански будител чрез „Пътеводител на Българския Гражданин“, създател и автор на www.mejdudrugoto.com. Миналата година беше отличен в класацията „Най-влиятелните българи във Фейсбук“, като зае 46-то място. По професия Радослав Бимбалов е рекламист, по призвание – вдъхновител. The Smarts е независима рекламна агенция, създадена през 2008 година, която предлага пълно рекламно обслужване и стратегически консултации в сферата на маркетинга. Освен за големи корпоративни клиенти, творческата агенция работи и за много културни и социални инициативи, сред които е и Нощ на театрите.

Владимир Карамазов завършва НАТФИЗ в класа на проф. Надежда Сейкова. Веднага след дипломирането си в Академията започва работа в Народен театър „Иван Вазов”, където има възможност да изиграе емблематични роли. Прави и телевизионна кариера с участията си в сериалите „Дървото на живота” и „Четвърта власт” и като водещ на световния риалити формат SURVIVOR. Дебютната му роля в театъра е на Ромео в „Ромео и Жулиета“ с режисьор Лилия Абаджиева в Народен театър „Иван Вазов“ през 2001 г. Играл е в почти всички големи Шекспирови пиеси, поставяни в Народния театър след 2001 г.: „Ромео и Жулиета“ (реж. Лилия Абаджиева), „Дванайста нощ“ (реж. Роберт Стуруа), „Зимна приказка“ (реж. Мариус Куркински), „Бурята“ (реж. Александър Морфов), „Макбет“ (реж. Пламен Марков), „Отело“ (реж. Лилия Абаджиева), „Крал Лир“ (реж. Явор Гърдев).

Антон Угринов завършва Актьорско майсторство в класа на проф. Стефан Данаилов и магистратура по Режисура за драматичен театър в класа на проф. Красимир Спасов в НАТФИЗ. Още през 2003 г. режисира първото си театрално представление - „Вернисаж” от Вацлав Хавел в Сатиричен театър „Алеко Константинов”. Има 13 постановки в творческата си биография - „Шокомания” от Филип Блазбанд и „Празникът на Бакхус" от Артур Шницлер в Народен театър „Иван Вазов”, „Колекцията” от Харолд Пинтер, "Прах при прахта" от Харолд Пинтер, "Хоровод на любовта" от Артур Шницлер, "Любовта на Анатол" от Артур Шницлер в театрална работилница „Сфумато“, „Арт“ от Ясмина Реза в Сатиричен театър „Алеко Константинов“, „Обноски за маса” от Алън Ейкбърн, „Дисни трилър” от Филип Ридли и "Еснафска сватба" от Бертолт Брехт в НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“, „Бурунданга“ от Жорди Галсеран в Драматичен театър „Невена Коканова“ Ямбол, „Кандидати на славата” от Иван Вазов в Театър „Възраждане“. От 2003 г. е преподавател по Актьорско майсторство за драматичен театър в НАТФИЗ.

Катя Попчева е Ръководител Отдел „Маркетинг и комуникации“ в  Народен театър „Иван Вазов“. Работила е в БНТ и Театър „Азарян”.


* * *

Дискусия „Театърът и Публиката. Как се изграждат взаимоотношенията между тях?“

17 ноември 2016, четвъртък, 19:30 ч., Народен театър „Иван Вазов“, Сцена IV етаж,

Вход: свободен


Автор: Организаторите
15.11.2016 г. 18:09
Посетено: 920
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/8/news/24597-diskusiya-teatarat-i-publikata-kak-se-izgrazhdat-vzaimootnosheniyata-mezhdu-tyah