Срещи

Среща с Георги Лозанов и Георги Господинов в СГХГ

Среща с Георги Лозанов и Георги Господинов в СГХГ


◊ ПОКАНА

Месец преди края на изложбата „Следобедът на една идеология“ Софийската градска художествена галерия Ви кани на среща с двамата куратори доц. Георги Лозанов и Георги Господинов на 25 октомври, вторник, от 18.00 часа. От откриването й до този момент експозицията е видяна от над 3000 посетители. Интересът към нея е съпроводен  от множество публикации в медиите, радио и телевизионни предавания и репортажи.

Поканата за срещата с Георги Лозанов и Георги Господинов е отправена както към специализирана публика, така и към широката аудитория - почитатели на СГХГ и към всички граждани, които се интересуват от погледа към близкото ни историческо минало, от начина, по който българските художници са усетили и показали ежедневието на българина по времето на социализма. Надяваме се, че вашите въпроси ще провокират двамата куратори да разкажат по-подробно за избора на темата, работата си с колекцията на СГХГ, подбора на произведенията, избистрянето на концепцията и нейната реализация както в подреждането на изложбата, така и в съставителството и авторството на текстовете в каталога.

На срещата ще бъдат поканени и някои от участващите със свои произведения художници. По време на събитието каталогът на изложбата ще се продава на преференциална цена и всички желаещи ще могат да получат автографи от Георги Лозанов и Георги Господинов.

Очакваме ви на 25 октомври, вторник, от 18.00 часа в Софийската градска художествена галерия.


Автор: СГХГ
25.10.2016 г. 11:37
Посетено: 1034
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/8/news/24439-sreshta-s-georgi-lozanov-i-georgi-gospodinov-v-sghg