Срещи

Среща с поета Иван Симеонов, номиниран за наградата „Джон Темпълтън”

25 октомври 2016, 17 ч., Къща музей „Петко и Пенчо Славейкови”

Среща с поета Иван Симеонов, номиниран за наградата „Джон Темпълтън”


◊ ПОКАНА

Националният литературен музей кани почитателите на словото на творческа вечер с поета Иван Симеонов по случай неговата 90-годишнина. Срещата ще се състои на 25 октомври, от 17 ч., в къща музей „Петко и Пенчо Славейкови” на ул. „Г. С. Раковски” 138, ет. 1.

Иван Симеонов е роден на 23 октомври 1926 г. в София. Средното си образование завършва в Италианското училище, а висшето юридическо – в Софийския университет „Св. Климент Охридски”. Автор е на шест стихосбирки, на три драматични поеми, на една новела и на една книга с есета. Сред неговите творби са драматичната поема ”Орфей, Евридика и любовта”, драмата „Любовта на Саломе”, новелата “Завръщането на блудния син”, поетичните книги “Моят Христос”, „В търсене на Бога” и др.

Писателят е номиниран за една от най-престижните световни награди „Джон Темпълтън”. Наградата е основана през 1972 г. и целта й е да отличи „дейците на духа”, посветили своите умения и таланти на стремежа да разширят представата ни за целта и смисъла на човешкото съществуване. Цялото творчество на Иван Симеонов – поезия, есеистика, драми и проза, утвърждава духовното в светлината на християнската вяра.


Автор: НЛМ
22.10.2016 г. 16:21
Посетено: 1228
Етикети: годишнина, поезия, Иван Симеонов, Творческа среща, награда Джон Темпълтън
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/8/news/24429-sreshta-s-poeta-ivan-simeonov-nominiran-za-nagradata-dzhon-tempaltan