Срещи

Посланията до Тимотей на свети апостол Павел

Майската среща от цикъла беседи "Книгата на книгите"

Посланията до Тимотей на свети апостол Павел


◊ ПОКАНА

Фондация Покров Богородичен
и
Ателие–книжарница Къща за птици
 
Ви канят на
майската среща от цикъла беседи "Книгата на книгите"

на тема
Посланията до Тимотей на свети апостол Павел


“Имай за образец здравите думи, които си чул от мене, с вяра и любов в Христа Иисуса. Запази добрия залог чрез Духа Светаго, Който живее в нас.“ (II Тим. 1:13-14).

През май предстои традиционното месечно издание от поредицата беседи „Книгата на книгите“. Във фокуса на майската среща ще бъдат Посланията до Тимотей на св. ап. Павел. Свети Тимотей е един от 70-те Христови апостоли, пръв епископ на Ефес, който загива мъченически, убит от тълпа с железни пръти в 97 година. За това да поеме достойно своя мъченически кръст в Христос свети Тимотей е подготвян от самия апостол Павел – като негов верен ученик и спътник в мисионерските му пътешествия.

Самият св. Йоан Златоуст обръща внимание на това, че в словата на ап. Павел към неговия ученик се забелязва не назидателен, заповеднически тон, а глас, изпълнен с бащина любов и братско убеждаване: „Както на тръгване за Македония те молих да останеш в Ефес, така и сега те моля да поръчаш на някои да не проповядват друго учение…“ (I Тим. 1:3)

За боговдъхновената мъдрост в тези две пастирски послания на свети апостол Павел до Тимотей беседа ще изнесе отец Валентин Георгиев, който ще бъде насреща и за вашите въпроси. Очакваме ви!


Лектор

Свещ. Валентин Георгиев
Завършва Православния богословски факултет на Великотърновския университет. Бил е две години ефимерий на Поморийския манастир „Св. Георги Победоносец“. Клирик на Сливенска епархия.


Къде: Ателие-книжарница „Къща за птици” (София, ул. "Проф. Асен Златаров" 22)

Кога: 31 май 2016 г., вторник, 18:30 ч.

Вход: свободен



Автор:
Организаторите
Публикация:
29.05.2016 г. 17:36
Посетено:
1014
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/8/news/23674-poslaniyata-do-timotey-na-sveti-apostol-pavel