Срещи

„Между писането и професията“ - среща разговор с Васил Георгиев, Александър Чобанов и Иван Русланов

28 май 2016, 14.00 ч., Литературен клуб „Перото“ - НДК

„Между писането и професията“ - среща разговор с Васил Георгиев, Александър Чобанов и Иван Русланов


◊ ПОКАНА

Издателска къща "Хермес"
има удоволствието да Ви покани на
Среща разговор
„Между писането и професията“
с Васил Георгиев, Александър Чобанов и Иван Русланов


Заповядайте на 28 май (събота) от 14,00 ч.
в Литературен клуб „Перото“, НДК

Събитието е част от културната програма на Пролетния базар на книгата. В него ще вземат участие адвокатът Васил Георгиев, сценаристът Александър Чобанов и журналистът Иван Русланов.

Те ще разкажат на присъстващите за професиите си и за ролята, която писането заема в живота им. Ще разберем какво им дават книгите и с какво искат да допринесат самите те за развитието на съвременното ни литература.

Васил Георгиев работи като адвокат и преподавател по правни науки. В същото време е един от най-четените, оригинални и модерни  съвременни български писатели. Носител е на две от най-престижните литературни награди – „Хеликон“ 2011 - за сборника с разкази „Деград“ и „Български роман на годината“ 2013 - за „Апарат“. Новата му книга - „Екс орбита“ е иронична антиутопия, към която ни тласкат съвременната масова култура и политика. В същото време „Екс орбита“ е увлекателен и динамичен биопънк роман.

Александър Чобанов работи като сценарист на телевизионните сериали „Под прикритие“, „Четвърта власт“, „Дървото на живота“ и др. Автор е на няколко книги, сред които сборника с разкази „Колекция 18“, който през 2008 г. печели голямата награда „Южна пролет“ за дебют на годината. През 2013 г. под знака на ИК „Хермес“ излезе романът му „Хлапета“, а през 2015 сборникът с разкази „Квантова градина“.

Иван Русланов работи като журналист в БНР. Той е един от най-младите и талантливи автори на „Хермес“. Новата му книга „Среднощни светлини“ е роман за истинското в хората. За това, което остава от нас след една несподелена любов. И за всичко, което пропускаме, докато се опитваме да постигнем намеренията си. Защото понякога трябва просто да поспрем и да обичаме.


Очакваме ви на 28 май (събота) от 14,00 ч. в Литературен клуб „Перото“, НДК!


Автор:
ИК "Хермес"
Публикация:
26.05.2016 г. 16:25
Посетено:
1037
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/8/news/23656-mezhdu-pisaneto-i-profesiyata-sreshta-razgovor-s-vasil-georgiev-aleksandar-chobanov-i-ivan-ruslanov