Срещи

Кристфрид Тьогел пристига в България!

Срещата с автора на „Фройд набързо” ще се състои на 10 март 2016 г. от 19.00 ч. в Литературен клуб „Перото”

 Кристфрид Тьогел пристига в България!


◊ ПОКАНА

Заповядайте в Литературен клуб „Перото” на 10 март 2016 г., за да се срещнете с Кристфрид Тьогел, автора на „Фройд набързо”! Елате да поговорим „набързо”, но съвсем сериозно, за една от най-влиятелните личности на ХХ век.

Кристфрид Тьогел е клиничен психолог, роден в Германия. Прецизен изследовател на научното наследство и архива на Зигмунд Фройд, той е автор на редица публикации и книги, посветени на теорията на съня, историята на психологията, живота и епистоларното творчество на австрийския лекар и мислител.

„Фройд набързо“ е сбит „преразказ” на достъпен език на ключовите възгледи, теории и хипотези на Фройд за сънищата, несъзнаваното, нагоните, сексуалността, неврозите и религиозните практики. Написана с вкус към провокацията, но вярна на фактите, „Фройд набързо” дава представа за отношенията на Зигмунд Фройд с не една и две знаменитости, в т.ч. Стефан Цвайг, Йозеф Бройер, Густав Малер, Карл Густав Юнг и Ромен Ролан.

„Аз, за разлика от Вас, не мога да разчитам на обичта на много хора. Не съм ги радвал, не съм ги утешавал, не съм ги възвисявал. Не ми е била това целта. Исках просто да изследвам, да решавам загадки, да разкрия парченце от истината. На мнозина това може би е причинило болка, на някои сигурно е дало щастие, но и за двете нито нося вина, нито имам заслуга.” - Зигмунд Фройд до Ромен Ролан, 13 май 1926 г.

Ако все не ви остава време да се запознаете с трудовете на Фройд, сега е моментът да наваксате. Срещата с автора на „Фройд набързо”, Кристфрид Тьогел, ще се състои на 10 март 2016 г. от 19.00 ч. в Литературен клуб „Перото” – НДК.

Книгата ще бъде представена от доц. д-р Никола Атанасов, уважаван психоаналитик, член на Международната психоаналитична асоциация.

Очакваме ви!Автор: Издателство Колибри
07.03.2016 г. 15:36
Посетено: 653
Етикети: премиера на книга, срещи, Издателство Колибри, Фройд набързо, Кристфрид Тьогел
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/8/news/23041-kristfrid-tyogel-pristiga-v-balgariya