Срещи

Христовият кеносис и спасението на човека в Посланието до филипяни

Февруарската среща от цикъла лекции Книгата на книгите

Христовият кеносис и спасението на човека в Посланието до филипяни


◊ ПОКАНА

Фондация Покров Богородичен
и
Ателие–книжарница "Kъща за птици"
Ви канят на

февруарската среща от цикъла лекции Книгата на книгите

на тема

Христовият кеносис и спасението на човека в Посланието до филипяни


… вие трябва да имате същите мисли, каквито е имал Иисус Христос, Който… понизи Себе Си, като прие образ на раб… смири Себе Си, бидейки послушен дори до смърт, и то смърт кръстна. (Фил. 2:5-8)

“Той не само прие нашата плът, Той прие нашата немощ, нашето нищожество, нашата прокуденост от рая. Нашата бездомност”, казва в свое есе писателката Теодора Димова относно парадокса на великото доброволно самопонизяване на Господа.

Как примерът на Христовия кеносис, за който говори св. ап. Павел в своето послание, става залог за спасението на всяка една личност – това е основният въпрос, на който заедно с лектора д-р Жасмина Донкова ще потърсим отговор. Очакваме ви!

 

Лектор

Жасмина Донкова

Завършва Богословския факултет на СУ „Св. Климент Охридски“ през 2000 г. През 2005 г. защитава докторат по богословие с дисертационния труд „Конституционна уредба на държавно-църковните отношения в България (1879-1991 г.)“. През същата година завършва и следдипломна специализация по история на българската държава и право в Юридическия факултет на СУ „Св. Климент Охридски“. През 2012 г. придобива втора докторска степен – доктор по философия, с дисертационния труд на тема „Протестантската общност в България след 1989 г.: състояние и тенденции“. Повече от 10 години професионално се занимава с темата за религиозните права и свободи и вероизповеданията в България.

 

Къде: Ателие-книжарница „Къща за птици” (София, ул. "Проф. Асен Златаров" 22)

Кога: 26 февруари 2016 г., петък, 18:30 ч.

Вход: свободен


Автор:
Организаторите
Публикация:
24.02.2016 г. 12:16
Посетено:
926
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/8/news/22969-hristoviyat-kenosis-i-spasenieto-na-choveka-v-poslanieto-do-filipyani