Срещи

„Журналистика и литература“ - среща с Алфонсо Армада и Елена Йончева

18 февруари 2016, 19.00 ч., Литературeн клуб „Перото“

„Журналистика и литература“ - среща с Алфонсо Армада и Елена Йончева


◊ ПОКАНА

Институт Сервантес София и Посолството на Испания
организират

среща-разговор с испанския журналист и писател Алфонсо Армада и българската журналистка Елена Йончева на 18 февруари от 19.00 ч. в Литературeн клуб „Перото“. 

Темата е „Журналистика и литература“, а модератор на разговора ще бъде журналистът Бойко Василев.

Алфонсо Армада е испански журналист, писател, есеист, поет, драматург. Работи 14 години за вестник „El País“, от които пет като кореспондент в Африка. Отразява обсадата на Сараево и конфликта в Руанда през 90-те години. От 15 години работи за вестник „ABC“, шест от тях като кореспондент в Ню Йорк. В продължение на шест години ръководи магистърската програма по журналистика, разработена между в-к „ABC“ и Университета Комплутенсе в Мадрид. От септември 2015 е директор на приложението за култура на в-к „ABC“: http://www.abc.es/cultura/ . Издава електронното списание FronteraD: http://www.fronterad.com/. Пише в блоговете: El mirador y Lluvia racheada. Автор е на книгите: „Африкански тетрадки“ (1998), („Мълва на границата“ 2006), „Речник на Ню Йорк“ (2010), „Крахът на Танжер“, „Сараево. Дневници на войната в Босна“ (2015) и др.

Елена Йончева е анализатор и журналист на свободна практика. Завършва телевизионна журналистика в Москва; специализира в Оксфорд, Лондон, Кардиф, САЩ. Работила е за Българската национална телевизия (в предаването „Панорама“, водещ в програмата "Екип 4"). Преподавала е разследваща журналистика в Нов български университет. Известна е с репортажите и филмите си от най-горещите точки на света: Косово, Босна, Алжир, Чечня, Израел, Афганистан, Ирак, Венецуела, Северна Корея, Колумбия, Сомалия, Сирия, Турция, Украйна и др. Снимала е и филм за българската база Св. Климент Охридски в Антарктида. Има над 30 реализирани филма, показвани в България, Германия, Испания и Русия.
 
Бойко Василев е български журналист, продуцент и водещ на политическото обзорно предаване „Панорама“ на Българската национална телевизия, автор е на документални филми,  доктор по социология. Владее шест езика, между които и испански.


Очакваме ви!


Автор:
Институт Сервантес София
Публикация:
16.02.2016 г. 16:21
Посетено:
1104
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/8/news/22923-zhurnalistika-i-literatura-sreshta-s-alfonso-armada-i-elena-yoncheva