Срещи

Тайната вечеря в "Малките 5"

На 3 февруари коуъркинг апартаментът "Малките 5" ще те срещне с любимите ни аниматори и художници - Весела Данчева и Иван Богданов

Тайната вечеря в "Малките 5"


◊ ПОКАНА

Следващата сряда "Малките 5" ще те срещнат с любимите си аниматори и художници - Весела Данчева и Иван Богданов. Ако и ти харесваш техните чудати герои, искаш да разбереш как ги измислят, как пишат и рисуват и какво правят, когато крайните срокове им дишат във врата - заповядай! 

Тайната вечеря е серия от разговори с хора, които си харесват професията, т.е. знаят какво правят и го правят, като влагат цялото си сърце, душа, ум и свободно време, макар понякога да им се иска просто да си отворят Фейсбука. Събитието се провежда в коуъркинг пространството "Малките 5" и се състои от общо 13 човека и една маса. Всичко се върти около идеята да се научим и да се вдъхновим така, че в следващите няколко седмици да мислим за проектите си и това да ни осмисля деня. 

Ела, за да слушаш и задаваш въпроси, докато всички заедно пийваме и хапваме. Билетът за тайната вечеря струва 20 лева, включва основно ястие и няколко чаши вино и може да го вземеш през eventbrite или като минеш през "Малките 5" на ул. "Неофит Рилски" 57. Както казват в рекламите - ВЗЕМИ САМО СЕГА, защото местата са ограничени до 10. Чакаме те!


Ето и малко повече информация за гостите: 

Весела Данчева е български режисьор и продуцент на анимационни филми, един от двигателите на емблематичния кръг Compote Collective. Тя е и един от авторите на филма “Баща”, спечелил 26 международни награди до момента, сред които и наградата за най-добър анимационен филм в Лайпциг. Живяла е 10 години в Холандия, където завършва академията „Вилем де Кунинг“ в Ротердам. През 2001 г. специализира и в School of Visual Arts в Ню Йорк.

Иван Богданов завършва медия и анимация в Академията за изкуства и дизайн „Вилем де Кунинг“ в Ротердам. Оттогава работи на свободна практика като режисьор, илюстратор и създател на комикси. През последните години създава няколко анимационни филма, включително анимацията “Баща”, които му носят обилен брой награди от фестивали. Съосновател е и на анимационните студия FinFilm и Compote Collective. Почти със сигурност познаваш неговия профил в Инстаграм @finfilm, който е толкова добър, че миналата година стана повод за първата му фотографска изложба. 



Автор:
Малките 5
Публикация:
28.01.2016 г. 11:11
Етикети:
приятеликариераразговор
творчески професии
общност
вечеря
илюстратори
аниматори
Посетено:
942
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/8/news/22812-taynata-vecherya-v-malkite-5