Срещи

Посланието на свети апостол Павел до ефесяни

Ноемврийската среща от цикъла лекции "Книгата на книгите"

Посланието на свети апостол Павел до ефесяни


◊ ПОКАНА

Фондация Покров Богородичен
и
Ателие–книжарница Къща за птици

Ви канят на

ноемврийската среща от цикъла лекции „Книгата на книгите” на тема

Посланието на свети апостол Павел до ефесяни


И тъй, вие не сте вече чужди и пришълци, а съграждани на светиите и свои на Бога, като се утвърдихте върху основата на апостолите и пророците, имайки Самия Иисуса Христа за краеъгълен камък, върху който цялото здание, стройно сглобено, възраства в храм свет чрез Господа, върху който и вие се съзиждате в жилище Божие чрез Духа. (Ефес. 2:19-22)

За тези стихове от новозаветното Послание до ефесяни отец Александър Мен в своя проповед казва: „Вижте как апостол Павел изобразява Храма: основата на зданието е Господ Иисус, по-нататък го съзиждат светиите и апостолите, а след това, като от камъни, от всички нас, от вярващите, се строи вечният Храм на едната Църква… Трудът, служението, любовта, вярата – ето нашата основа, и тогава действително ще влезем в тази невидима Църква и ще й принадлежим“.

На темата за благодатта на вярата и делата на любовта в Посланието на св. ап. Павел до ефесяни ще бъде посветена ноемврийската беседа от поредицата „Книгата на книгите“. Очакваме ви!


Лектор:

Яна Драгомирова
е преподавател по Стар и Нов Завет в катедрата по теология на Шуменския университет “Епископ Константин Преславски”. Специализира в Института за изучаване на източните църкви в Регенсбург, Германия (2011, 2012), член е на Collegium Biblicum. В периода от 1992 до 2002 г. води и неделно училище към шуменския храм „Св. Възнесение“.


Къде: ателие-книжарница „Къща за птици” (София, ул. „Проф. Асен Златаров" 22)

Кога: 26 ноември (четвъртък) 2015 г., 18:30 ч.

Вход: свободен


 

Автор:
Организаторите
Публикация:
23.11.2015 г. 15:16
Посетено:
1024
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/8/news/22438-poslanieto-na-sveti-apostol-pavel-do-efesyani