Срещи

Значението на кръста в Посланието до галатяни

Октомврийската среща от цикъла лекции "Книгата на книгите"

Значението на кръста в Посланието до галатяни


◊ ПОКАНА

Фондация Покров Богородичен
и
Ателие–книжарница Къща за птици
Ви канят на

октомврийската среща от цикъла лекции "Книгата на книгите"
на тема

Значението на Кръста в Посланието до галатяни

„О, неразумни галатяни! Кой ви омая, та вече се не покорявате на истината вие, пред очите на които Иисус Христос бе изобразен така, като да бе разпнат помежду ви?“ (Гал. 3:1)

Вече превърналата се в традиционна инициатива на фондация “Покров Богородичен” – поредицата беседи „Книгата на книгите“, продължава да ви среща с едни от най-утвърдените преподаватели по библеистика в България.

През октомври библейската среща ще бъде посветена на Посланието до галатяни на св. ап. Павел. В тълкуванието си св. Йоан Златоуст определя това новозаветно послание като изпълнено с голям гняв и същевременно с голяма мъдрост. „Ти пък забележи как апостолът, като оставил небето, земята, морето и всичко друго, проповядвал Христовата сила, като навсякъде прославял (само) кръста“, казва още за свети апостол Павел и неговото послание св. Йоан Златоуст.

Лектор

Протойерей Теодор Стойчев е роден през 1973 г. в Русе. Свещеник е в храмовете „Св. Атанасий Велики“ и „Успение на Пресвета Богородица“ във Варна, преподавател по Нов Завет в Шуменския университет. Доктор е по богословие с дисертация в областта на Свещеното Писание на Новия Завет. Автор е на книгите: „Значението на кръста Христов в Посланието на св. апостол Павел до галатяни“, „Богословие на Новия Завет“ и „Богословие на просперитета“.


Къде: Ателие-книжарница „Къща за птици” (София, ул. "Проф. Асен Златаров" 22)

Кога: 29 октомври (четвъртък) 2015 г., 18:30 ч.

Вход: свободен


Автор:
Организаторите
Публикация:
27.10.2015 г. 14:05
Посетено:
881
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/8/news/22218-znachenieto-na-krasta-v-poslanieto-do-galatyani