Срещи

„Mениджмънт на музикалните индустрии” - информационна среща

Магистърска програма в НМА "Проф. Панчо Владигеров" за мениджъри в областта на културата

„Mениджмънт на музикалните индустрии” - информационна среща


◊ ПОКАНА

На 7 октомври 2015 г. (сряда), от 17.00 ч. в зала № 48 на НМА „Проф. Панчо Владигеров“ ще се проведе информационна среща с екипа на магистърската програма „Mениджмънт на музикалните индустрии”.

Ще бъдат представени идеите и съдържанието на магистърската програма  „Mениджмънт на музикалните индустрии”.

Курсът със своите лекционни и практически модули дава познания в областта на музикалните стилове и жанрове (класика, поп, джаз, рок, фолклор, World Music и т. н.), открива възможности за овладяване на ръководни умения и установяване на сериозни професионални контакти. Целта е създаване на компетенции, свързани с планиране, финансиране, организация, анализ и оценка на музикални събития, институти и фестивали.

Магистратурата предлага:


• Иновативен образователен модел с баланс между лекционната и приложната части на програмата;

• Преподаватели от водещи  висши училища и практици в съответните области;

• Скъсяване на дистанцията между студентската скамейка и работното място;

• Широки познания за бизнес моделите у нас и по света по жанрове, видове, социален и икономически статус; 

• Практически познания и срещи, които Google не може да ви осигури.

В процеса на обучение всеки може да си отговори на въпроси като: Що е продуцент и как да защитя своите права? Каква е правната и финансова рамка на музикалния бизнес? Какво е трудов и граждански договор? Какви са данъците за музикантите? Къде и колко мога да спечеля със защита на проект? Как да изградя артистичната си кариера и да направя своя фирма? Що е PR и маркетинг и какви комуникационни умения трябва да имам? Какви са музикалните организации у нас и по света и как мога да се впиша в тях?

Магистратурата може да постави началото на солидна кариера в океана на българския и световния музикален бизнес в професии като: артистичен мениджър и музикален предприемач, издател, продуцент, консултант и администратор, промоутър и организатор на фестивали, концерти, конкурси и др., експерт в музикалния маркетинг, връзките с обществеността,  рекламата,  управлението на проекти и други.

Практикуми се провеждат в: Министерство на културата и Национален фонд „Култура“, НДК, Класик и Джаз ФМ, Националната опера и Музикалният театър, Нов симфоничен оркестър и БНР, Музикаутор и Профон, Алма Матер,  общинските културни институти и т. н.

В партньорската мрежа на програмата са включени: Българска фестивална асоциация, Жокер Медия, чуждестранните културни институти в София, Loud Concerts, Fusion Embassy, Messechina Music, A to JazZ Festival, Sofia Rocks, Institut International des Musiques du Monde (France), Good &  Bad News (Belgium), Visa For Music (Maroc), Wildner Records (Germany) и др.

Ръководител на програмата: ас. д-р Момчил Георгиев
momchil_georgiev@yahoo.com

Координатор на програмата: доц. д-р Мануела Бончева
boncheva_manuela@abv.bg, тел. 0889097515


* * *

Срещата на 7 октомври (сряда) в 48-ма зала на НМА "Проф. Панчо Владигеров" (адрес: гр. София, бул. "Евлоги Георгиев" 94) е с вход свободен и е за всички, които се интересуват от мениджмънт на културни събития. Срещата ще се проведе на чаша вино. Продължителност: 60-90 мин.

 


Автор:
Тина Коилова
Публикация:
04.10.2015 г. 14:43
Посетено:
1313
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/8/news/22055-menidzhmant-na-muzikalnite-industrii-informatsionna-sreshta