Срещи

Лекция на тема: Второто послание до коринтяни на свети апостол Павел

Септемврийската среща от цикъла лекции "Книгата на книгите"

Лекция на тема: Второто послание до коринтяни на свети апостол Павел



◊ ПОКАНА

Фондация "Покров Богородичен"
и
Ателие–книжарница "Къща за птици"

Ви канят на
септемврийската среща от цикъла лекции "Книгата на книгите"
на тема

Второто послание до коринтяни на свети апостол Павел

 
„Едва в Бога и с Бога, което значи с Христос, ще преживеем и ще разберем величественото, парадоксално изречение на апостол Павел във Второто послание до коринтяни: „Затова добре ми е в немощи, в обиди, в нужди, в гонения, в притеснения заради Христа, понеже, кога съм немощен, тогава съм силен.”
Владета Йеротич

Тази есен фондация „Покров Богородичен“ продължава с поредицата срещи „Книгата на книгите“, посветена на библейските послания. Второто послание до коринтяни на свети апостол Павел ще бъде във фокуса на първата библейска беседа за новия сезон.

Имало ли е в апостолско време съвършени общности на любовта и как именно изпитанията закаляват единния дух на една църковна общност? Кое е покривалото, което се снема от умовете и сърцата на онези, които се обръщат към Христос? Очакваме ви заедно да потърсим отговори на тези и още въпроси от неизчерпаемите дълбини на апостол Павловите послания.


Лектор

Проф. дбн Емил Трайчев е преподавател по новозаветна библеистика в Богословския факултет на СУ „Св. Климент Охридски”, а от 2003 до 2011 г. е и декан на факултета. Той участва в множество научни форуми в страната и в чужбина, както и в международни проекти по преподавателска мобилност (Сократ/Еразъм). Автор е на книгите “Нов прочит на студията на проф. Н. Н. Глубоковски „Синоптическият въпрос и опитите за неговото решаване’”, “Синоптическа безизходица или грешка в метода: Към въпроса за литературните отношения между първите три канонични евангелия”, “История на епохата на Новия Завет” и “Тълкуването на старозаветните текстове в Новия Завет”.



Къде: ателие-книжарница „Къща за птици” (София, ул. Проф. Асен Златаров 22)

Кога: 29 септември (вторник) 2015 г., 18:30 ч.

Вход: свободен

Автор:
Организаторите
Публикация:
28.09.2015 г. 12:46
Посетено:
1136
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/8/news/22023-lektsiya-na-tema-vtoroto-poslanie-do-korintyani-na-sveti-apostol-pavel