Срещи

Михаил Вешим и Деян Енев се срещат с читатели на "Аполония"

Двамата писатели ще раздават автографи на 5 септември в Художествената галерия

◊ СЪБИТИЕТО

Литературни срещи с двама от най-утвърдените български писатели Михаил Вешим и Деян Енев, чиито книги излизат с марката на „Сиела”, очакват читатели на „Аполония”. Двамата писатели ще представят последните си книги на 5 септември в Художествената галерия в Стария град на Созопол.

Вешим ще спази собствената си стара традиция всяка есен да е в черноморския град. В събота от 18 ч. той ще говори за сборника си с разкази „Текила на разсъмване”, няколко истории от който са именно вдъхновени от Созопол. „От години са ми сложили етикета „писател-хуморист”. Разказите в тази книга се получиха някак по-сериозни и по-тъжни от предварителните ми намерения. И ме обхвана страх за етикета: дали това „хуморист” няма да отпадне? Ами, ако отпадне и „писател”… и остане само тирето?”, споделя Вешим.

Деян Енев пък ще представи от 20 ч. своите къси разкази от сборника „Ези-тура”, за които Георги Господинов казва, че са „като да пушиш серт цигари – резки и къси, не се церемонят много, удрят директно, парят и давят, помниш ги с дробовете. Но във всеки от тях има нещо невинно и опрощаващо накрая.” Енев ще говори и за „По закона на писателя”, която излезе през април тази година, и е втората му книга със събрани есета от Портал Култура след „Малката домашна църква”.


Автор:
Изд. Сиела
Публикация:
02.09.2015 г. 15:16
Посетено:
1012
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/8/news/21882-mihail-veshim-i-deyan-enev-se-sreshtat-s-chitateli-na-apoloniya