Срещи

Свети апостол Павел и Посланието до римляни

Юнската среща от цикъла лекции "Книгата на книгите"

Свети апостол Павел и Посланието до римляни


◊ ПОКАНА

Фондация Покров Богородичен
и
Ателие–книжарница "Къща за птици"

Ви канят на

юнската среща от цикъла лекции "Книгата на книгите"

на тема

Свети апостол Павел и Посланието до римляни

Грехът не бива да господарува над вас, защото вие не сте под закона, а под благодатта. (Рим. 6:14)

В последния ден на юни ви каним на поредната месечна среща от цикъла лекции и беседи, посветени на Библията. На празника Събор на светите дванайсет апостоли темата на беседата ще бъде посветена на първото по ред от Посланията на свети апостол Павел – Посланието до римляни.

„Павловият въпрос ще остане завинаги един от централните въпроси на християнската история като цяло, източник на вдъхновение за всички, камък за препъване и съблазън (Рим. 9:33) за мнозина“, казва протопр. Александър Шмеман за Апостола на езичниците и продължава: „Правоверен юдеин, но роден в Тарс Киликийски, т.е. в разсеяние, в диаспора (емиграция), той съединява в себе си страстна привързаност към своя народ и неговата религия с наистина вселенски кръгозор. Неговото религиозно съзнание е напълно определено от юдейството, от тази старозаветна неутолима жажда за живия Бог, но той свободно диша и въздуха на гръко-римския свят – той е римски гражданин не само на хартия, но и по мироглед и съвест.“.


Лектор

Ставр. иконом Ангел Ангелов

Предстоятел на столичния старинен храм “Св. София” и протосингел на Софийската света митрополия. През 1997 г. е ръкоположен за свещеник. Преподавал е християнска философия като хоноруван асистент в Богословския факултет. Специализирал е в Старокатолическия факултет на университета в Берн, Швейцария. Служил е в параклиса “Св. Троица” и в църквата “Св. Мина” в столичния квартал „Модерно предградие”.


Къде:
ателие-книжарница „Къща за птици” (София, ул. "Проф. Асен Златаров" 22)

Кога: 30 юни 2015 г., вторник, 18:30 ч.

Вход: свободен

 


Автор: Организаторите
20.06.2015 г. 17:50
Посетено: 1146
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/8/news/21664-sveti-apostol-pavel-i-poslanieto-do-rimlyani