Срещи

Свети Йоан Богослов – Апостолът на любовта и неговите послания

Майската среща от цикъла лекции "Книгата на книгите"

Свети Йоан Богослов – Апостолът на любовта и неговите послания


◊ ПОКАНА

Фондация Покров Богородичен
и
Ателие–книжарница "Къща за птици"
 
Ви канят на
майската среща от цикъла лекции "Книгата на книгите"

на тема

Свети Йоан Богослов – апостолът на любовта и неговите послания



… който има световните блага, пък като види брата си в немотия, затвори от него сърцето си, – как пребъдва в такъв Божията любов? Чеда мои, нека любим не с думи или с език, а с дела и истина! (I Йоан. 3:17-18)

Следвайки реда на новозаветните книги, майската среща от поредицата ще бъде посветена на съборните послания на свети апостол и евангелист Йоан Богослов, а лектор по темата ще е Белоградчишкият епископ Поликарп.
Често св. Йоан Богослов е наричан Апостол на любовта, тъй като както Йоановото Евангелие, така и неговите три съборни послания в съвършена пълнота въплъщават християнското учение за любовта. Послания на любовта, които със силата на преобразяващото си слово неусетно прогонват страха…


Лектор
Белоградчишки епископ Поликарп

Белоградчишкият епископ Поликарп приема монашески постриг през 1996 г., три години по-късно е ръкоположен за йеромонах, а през 2008 г. е възведен в архимандритско достойнство. Основател е на първото в България православно радио „Сион” и на Манастирско издателство. От 1 август 2008 г. е на послушание във Видинска епархия, игумен е на Бдинския манастир „Успение Богородично” и е председател на видинския катедрален храм “Св. вмчк Димитър Солунски”. От 2011 г. е духовен надзорник на Видинска и Кулска духовни околии. От неговата епископска хиротония, той поема длъжността на викарий на Видинския митрополит.


Къде: ателие-книжарница „Къща за птици” (София, ул. "Проф. Асен Златаров" 22)

Кога: 28 май 2015 г., четвъртък, 18:30 ч.

Вход: свободен

Автор:
Организаторите
Публикация:
23.05.2015 г. 15:05
Посетено:
1377
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/8/news/21503-sveti-yoan-bogoslov-apostolat-na-lyubovta-i-negovite-poslaniya