Срещи

Испанската писателка Клара Санчес гостува в България

Клара Санчес ще се срещне с читатели в София и Пловдив

◊ ПОКАНА

Не пропускайте уникалната възможност да се запознаете с
Клара Санчес, едно от безспорните имена в съвременната испанска проза!

• На 14 май от 19 часа нашумялата испанска романистка ще се срещне с читателите в столицата в книжарница Сиела Ректората. Жаклин Вагенщайн ще представи творчеството на Санчес и двата й бестселъра, издадени у нас. Водещ на събитието: Анастасия Карнаух.

• На 13 май, в рамките на поредното издание на Нощ на литературата в София, в сградата на Съюза на архитектите в България на ул. "Кракра" 11 можете да чуете откъс от „Небето се завърна” в изпълнение на Ирмена Чичикова.

• Клара Санчес ще посети и град Пловдив, българският кандидат за Европейска столица на културата! Срещата ще се състои на 15 май от 19 часа в пловдивската книжарница "Хеликон" на ул. "Княз Александър І", № 29.

Наскоро излезе българското издание на „Небето се завърна”, магнетичен разказ за цената на успеха и сбъднатите пророчества, за илюзиите, способни да превърнат бъдещето в кошмар. Санчес е позната у нас и с психологическия трилър за наследството на нацизма „Това, което името ти крие”, напомнящ филмите на Хичкок и Полански.

Клара Санчес живее в Мадрид, а в биографията си има 11 романа, издадени в стотици хиляди екземпляри. През 2010 г. печели Надал, най-старият литературен приз на Испания, а година по-късно е удостоена и със Златния медал Кастилия – Ла Манча. През 2013 г. „Небето се завърна” се сдоби с престижната награда Планета, която в стойностно изражение се нарежда непосредствено след Нобеловата награда.

Заповядайте на 14 май от 19 часа в книжарница Сиела Ректората на бул. „Цар Освободител“ 22 в столицата!


Срещата в София се осъществява с подкрепата на програма „Творческа Европа” на Европейската комисия и любезното партньорство на Институт Сервантес.Автор: Изд. Колибри
11.05.2015 г. 17:16
Посетено: 952
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/8/news/21404-ispanskata-pisatelka-klara-sanches-gostuva-v-balgariya