Срещи

Послеслов с МОТИВ – заключително издание за сезон 2014/2015

Среща с повечето от участвалите до този момент в платформата за млади автори

Послеслов с МОТИВ – заключително издание за сезон 2014/2015
На снимката: Участници в МОТИВ през януари 2015 г.


◊ ПОКАНА

На 11 май от 18,30 часа на сцената на The Center (ул. "Шипка" 4) ще се проведе последното за сезона издание на МОТИВ - платформа за млади автори.

Като по традиция от предната година, когато заключителното издание се проведе в Арт салона на Радио Варна, сега през май ни предстои среща с повечето от участвалите до този момент в платформата за млади автори. Тя ще мине под надслов „Послеслов с МОТИВ“.

С оглед постоянното участие на ученици от Училището за деца с нарушено зрение „Проф. Д-р Иван Шишманов“, организаторите предоставят сцената в The Center на улица „Шипка“ 4 във Варна на всички деца от училището, които са представили свои текстове, картини, фотографии, музика и др. Това ще стане съвместно с останалите автори в МОТИВ, които за първи път показаха и се отличиха със свои произведения пред публиката.

За всички издания през новия сезон сцената за млади таланти посрещна писатели, музиканти, художници, фотографи - всички техни произведения намериха място в изданията на партньорите на проекта: Градското списание, сайта на Общество на писателите - Варна, както и съпътстващи МОТИВ проекти - „Въздухоплаватели“, беседи на Общество на писателите - Варна. През априлското издание на МОТИВ бе представена самостоятелна изложба на младата художничка Яна-Гергана Желязкова.

От постоянния партньор на МОТИВ - Театрално-музикален продуцентски център Варна, бяха предоставени билети за театър, опера и мюзикъли от програмата за съответния месец. Участници си тръгнаха и с награда билети за спектакъла „Вяра 509“ - визуален хип-хоп спектакъл, посветен на Вапцаров, с режисьор Георги Goosh Енчев.

Мотив се организира от Фондация „Град и посоки“, по идея на Елена Владова и Мариан Желев.

Вторият сезон на МОТИВ бе финансиран от Фонд „Култура“ на Община Варна.


Заповядайте за пореден път да се насладите на таланта на младите автори!

Входът е свободен.


Автор:
Общество на писателите - Варна
Публикация:
08.05.2015 г. 12:28
Посетено:
937
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/8/news/21374-posleslov-s-motiv-zaklyuchitelno-izdanie-za-sezon-2014-2015