Срещи

Дни на младата македонска проза в София

Литературна вечер - 28 април, 18.30 ч.

Дни на младата македонска проза в София


◊ СЪБИТИЕТО

Дни на младата македонска проза в София

Литературна вечер
28 април, вторник, 18:30 ч.

КИЦ на Р. Македония, ул. „Оборище“ 7


В Дните на младата македонска проза в София за първи път ще бъдат представени следните млади писатели: Юлияна Величковска, Фросина Пармаковска, Живко Грозданоски, Петар Андоновски, Давор Стояновски, Михайло Свидерски и Верче Карафилоска. В този подбор на участници са включени финалистите на последните два конкурса за наградата „Роман на годината“ на „Утрински вестник“ и последният носител на наградата за дебютна книга „Новите!“.

Младите македонски белетристи ще бъдат представени от г-н Нове Цветановски от книгоиздателството “Македоника литера” (който е и инициатор на този проект) и Васко Шутаров, директор на КИЦ на Р. Македония в София.

За нуждите на тази литературна вечер е отпечатана брошура (каталог), в която са представени 17 млади македонски белетристи (до 35-годишна възраст): Румена Бужаровска, Марта Марковска, Гьорги Кръстевски, Юлияна Величковска, Андреа Янковски, Анета Попова, Фросина Пармаковска, Ненад Йолдески, Фросина Стойковска, Живко Грозданоски, Петар Андоновски, Давор Стояновски, Иван Шопов, Олгица Станковска, Натали Спасова, Михайло Свидерски и Верче Карафилоска. С този каталог младите македонски белетристи ще бъдат представени и на Международния панаир на книгата, който ще се състои в София в началото на декември 2015 година, участието на Република Македония се организира от „Македоника литера“.

В рамките на Дните на младите македонски белетристи ще се проведе и трибуна за взаимно опознаване и разглеждане на възможностите за сътрудничество (с участието на писатели, преводачи и издатели от двете страни). Ще се осъществят и няколко посещения на институции и известни личности от областта на литературата.


Автор:
КИЦ на Р. Македония
Публикация:
27.04.2015 г. 14:21
Етикети:
литературна вечерКИЦ на Р. Македония
Дни на младата македонска проза в София
Посетено:
1021
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/8/news/21302-dni-na-mladata-makedonska-proza-v-sofiya