Срещи

Свети апостол Петър – възлюбилият Христос и неговите послания

Априлската среща от цикъла лекции "Книгата на книгите"

Свети апостол Петър – възлюбилият Христос и неговите послания


◊ ПОКАНА

Фондация "Покров Богородичен"
и
Ателие–книжарница "Къща за птици"
 
Ви канят на априлската среща от цикъла лекции Книгата на книгите
на тема

Свети апостол Петър – възлюбилият Христос и неговите послания… ние ви явихме силата и пришествието на Господа нашего Иисуса Христа, не като следвахме хитро измислени басни, а като станахме очевидци на Неговото величие. (2 Петр. 1:16)

Известно е, че в деня на чудото на Петдесетница свети апостол Петър в Йерусалим произнася първата християнска проповед, след която в Спасителя повярвали и се кръстили 3000 души. След трикратното отричане от Христа, саможертвено поел своя кръст на Христов ученик, свети апостол Петър остава в християнската история като една от най-ярките новозаветни личности. Но сякаш често от вниманието ни се изплъзва боговдъхновената му дарба на пламенен проповедник на Благовестието и автор на Послания, включени в канона на Новия Завет.

Кои са ключовите теми на Петровите послания? Имало ли е сред библейските изследователи спорове дали именно свети апостол Петър е авторът на тези писания? Това са част от въпросите, на които ще потърсим отговор заедно с прот. д-р Добромир Димитров. Очакваме ви!


Лектор:
Прот. д-р Добромир Димитров
Свещеник във великотърновския храм „Св. Мина”. От 2008 г. е редовен асистент по църковно право към катедрата „Историческо и практическо богословие” на Православния богословски факултет на ВТУ.


Къде: ателие-книжарница „Къща за птици” (София, ул. "Проф. Асен Златаров" 22)

Кога: 27 април 2015, понеделник, 18:30 ч.

Вход: свободен

Автор: Организаторите
24.04.2015 г. 15:24
Посетено: 651
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/8/news/21280-sveti-apostol-petar-vazlyubiliyat-hristos-i-negovite-poslaniya