Срещи

“Глътка руска поезия” в Радио Варна по Великден

Литературна вечер

◊ СЪБИТИЕТО

Литературна вечер - едно празнично докосване до творчеството на известните руски поети Максим Замшев – главен редактор на списание “Российский колоколь” и Иван Голубничий – главен редактор на вестник “Московский литератор”. 


◊ ВРЕМЕ И МЯСТО

Вторият празничен ден от Възкресение Христово – 24.04.2006 г., 19.30-21.00 ч., Радио Варна.


◊ КАКВО ТОЧНО

Двамата главни секретари на Изпълнителния комитет на Международното обединение на писателските съюзи, с председател Сергей Михалков, пребивават в България по покана на Съюза на българските писатели и са специални гости на Дружеството на СБП във Варна. Творчеството на Максим Замшев и Иван Голубничий ще представи поетесата Елка Няголова, която - заедно с актьора Александър Андреев - ще преведе духовните послания на авторите до слушателите на Радио Варна. И не само до тях, защото културното събитие отново ще събере в нашето Концертно студио изкушена публика за поредния културен празник.
 
Негово Превъзходителство, Анатолий Щелкунов – Генерален консул на Руската федерация във Варна е поканил на “Глътка руска поезия” колегите си от другите дипломатически мисии в града, разчитаме и на съпричастието на варненските творци и на всички приятели на поезията.
Автор:
Виолета Тончева
Публикация:
20.04.2006 г. 17:43
Посетено:
862
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/8/news/2110-glatka-ruska-poeziya-v-radio-varna-po-velikden