Срещи

Дискусия "За оптимизма и надеждата"

Мартенската среща от поредицата беседи и дискусии „Православие и съвремие“

Дискусия "За оптимизма и надеждата"


◊ ПОКАНА

Интернет портал Православие България и
Ателие–книжарница „Къща за птици“
 
Ви канят на мартенската среща от поредицата беседи и дискусии под надслов „Православие и съвремие“
на тема

За оптимизма и надеждата

“В християнството не е възможно напредване без криза и без изпитания!“, гласят едни думи на православния сръбски психиатър Владета Йеротич. Но как е възможно във време на смразяващи изпитания, които раждат новомъченици за вярата; в земята на смъртната сянка, където любовта е оскъдняла до болка, да не потънем в отчаяние? Дали сме способни да преживеем като реалност евангелските думи, че силата на благодатта се проявява най-ярко във време на немощ? Има ли различия между християнското разбиране за надеждата и позитивното мислене като психологическа стратегия за оцеляване на модерния човек?

На тези и още въпроси в рамките на темата “За оптимизма и надеждата” ще потърсим отговор с помощта на д-р Николай Михайлов в предстоящата среща от поредицата “Православие и съвремие”. Очакваме Ви!


Лектор

Д-р Николай Михайлов

Психиатър и богослов, преподавател по психология в НАТФИЗ “Кръстьо Сарафов”. Зам.-председател на Комисията по правата на човека и вероизповеданията и член на Комисията по култура в 40-ото Народно събрание. Автор на множество аналитични статии в периодичния печат.


Модератор

Доц. Костадин Нушев
Преподавател по нравствено богословие в Богословския факултет на СУ. Води курс по християнска биоетика в магистърска програма на Философския факултет на СУ. Член е на Централната етична комисия по трансплантация. Автор е на пет самостоятелни книги (монографии и студии), на над 30 публикации в научни издания и на множество статии в църковния периодичен печат и в православни интернет издания.


Къде: ателие-книжарница „Къща за птици” (София, ул. "Проф. Асен Златаров" 22)
Кога: 19 март 2015 г., четвъртък, 18:30 ч.


Автор:
Организаторите
Публикация:
16.03.2015 г. 16:55
Посетено:
876
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/8/news/21023-diskusiya-za-optimizma-i-nadezhdata