Срещи

Лоранс Плазне гостува в България

Авторката на „Любовта единствена“ ще се срещне с българските си почитатели на 16 март във Френския културен институт

Лоранс Плазне гостува в България


◊ СЪБИТИЕТО

Лоранс Плазне гостува в България

За нас е изключително удоволствие да обявим, че авторката на „Любовта единствена“ ще се срещне с българските си почитатели на 16 март 2015 година във Френския културен институт!

Изящната драма „Любовта единствена“ излезе на литературния пазар у нас на 2 февруари в превод на Галина Меламед. Творбата впечатлява с оригиналния си, поетичен език и психологически финия прочит на една необикновена любовна връзка, която се случва преди няколко столетия. Критиката е на мнение, че стилът на авторката няма еквивалент в съвременната европейска проза.

Лоранс Плазне преподава френска литература в Сорбоната. Член е на френския Национален център за научни изследвания (CNRS) и на френския Университетски институт. Чете страстно и пише от малка, но в орбитата на литературните звезди я изстрелва дебютния й роман - „Любовта единствена“. Високата оценка на творбата й носи наградата „Шарл Омон” на Френската фондация (2005), а през 2012 г. Лоранс Плазне получава и Наградата за литература на Европейския съюз.

Очакваме ви на 16 март в 19:00 часа във Френския културен институт на пл. "Славейков" 3 в столицата!

Срещата с нашумялата френска писателка се осъществява с любезното съдействие на програма „Творческа Европа” на ЕС, Национален център за книгата на Франция CNL и Френски културен институт в София, в рамките на Франкофонските вечери в София 14-20 март.

Вход свободен.Автор: Издателство Колибри
12.03.2015 г. 12:43
Посетено: 700
Етикети: Френски културен институт, срещи, Издателство Колибри, Лоранс Плазне, Любовта единствена
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/8/news/20996-lorans-plazne-gostuva-v-balgariya