Срещи

Писател-фантаст открива нов литературен форум

По покана на организаторите Явор Цанев ще чете на живо пред публиката на "Истории от някога"

Писател-фантаст открива нов литературен форум


◊ ПОКАНА

На 24 февруари от 19:30 часа талантливият български фантаст и поет Явор Цанев ще открие със свое произведение първото издание на литературния формат "Истории от някога". Разказът се казва „Златото на дракона“, а мястото на четене е клуб MOOD в столицата.

Явор Цанев е автор на редица сборници с фантастична и хорър литература, както и издател на известното списание „Дракус“. Писателят е носител на множество отличия, сред които се открояват наградата „Светлоструй 2014“ за сборника „Вино за мъртвите“ и специалната награда на името на Агоп Мелконян през 2013 г. за разказа “Селцето”.

"Истории от някога" е ежемесечно събитие, на което се четат творби от жанровете фентъзи, фантастика и хорър. Всеки, без възрастово или някакво друго ограничение, може да изпраща свои разкази по предварително зададена тема. Интересното в случая е, че всеки от избраните автори чете лично своето произведение. Това е и възможност за почитателите на приказните жанрове да се срещат на живо и запознават, да коментират произведения и автори и да се наслаждават на интересните творби, разказвани от сцената на "Истории от някога".

Заповядайте на 24 февруари от 19:30 часа в клуб MOOD, за да присъствате на старта на инициативата с четене на разкази на тема „Драконово злато“!

Повече информация ще откриете на www.facebook.com/istoriiotnyakoga. 


Автор:
Николай Николов
Публикация:
22.02.2015 г. 10:08
Посетено:
1338
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/8/news/20885-pisatel-fantast-otkriva-nov-literaturen-forum