Срещи

"Истории от някога" ни водят в света на невероятното

Стартира уникална инициатива за феновете на фантастичните жанрове

"Истории от някога" ни водят в света на невероятното


◊ СЪБИТИЕТО

Културният афиш на столицата се обогатява с още едно литературно събитие. Тази седмица стартира периодичното издание за четене на авторски разкази "Истории от някога". Събитията ще се провеждат всеки месец в клуб MOOD в София.

За пръв път в България, като такъв вид събитие, пред публика ще се четат творби от жанровете фентъзи, фантастика и хорър, които всеки, без възрастово или някакво друго ограничение, може да изпраща. Интересното в случая е, че всеки от избраните автори ще чете лично своето произведение.

Организаторите споделят, че идеята за тези събития е дошла съвсем логично, понеже фантастичните жанрове имат множество почитатели в България, а практическа сцена за изява липсва. С появата на "Истории от някога" ще се задоволи и желанието на фенове и любителите на литературата да присъстват на подобно четене. Това е и възможност за почитателите на приказните жанрове да се срещат на живо и запознават, да коментират произведения и автори и да се наслаждават на интересните творби, разказвани от сцената на Истории от някога.

Първата тема вече е ясна: фентъзи разказ на тема „Драконово злато“. Четенето ще се състои на 24 февруари (вторник) от 19:30 часа в клуб MOOD.

Повече информация за това как и къде да пращате творбите си ще откриете на www.facebook.com/istoriiotnyakogaАвтор: Николай Николов
05.02.2015 г. 12:32
Посетено: 1573
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/8/news/20779-istorii-ot-nyakoga-ni-vodyat-v-sveta-na-neveroyatnoto