Срещи

ABBA-парти, да потанцуваме!

09.01.2015 г., 20.00 ч., Hacienda Club

ABBA-парти, да потанцуваме!


◊ ПОКАНА

Издателство "Сиела" и Георги Тошев имат удоволствието да ви поканят на тематичното ABBA-парти, посветено на незабравимата шведска група, чиито хитове десетилетия наред звучат из дискотеките - и краят се не вижда.

Дрескодът, разбира се, ще е в духа на 70-те години, нека си спомним тия луди диско-времена!

По време на събитието ще има специална отстъпка от 20% за книгата "АBBА. Любов, триумф, раздели", на избрани албуми на групата, а за първите фенове ще има и специален уелкъм дринк.

Очаквайте и допълнителни изненади!

09.01.2015 г., петък, от 20.00 ч., Hacienda Club, пл. "Народно събрание" 3


◊ ЗА КНИГАТА

"ABBA. Любов, триумф, раздели" 
Историята на най-известната поп група в света

Георги Тошев, автор


„Може би не всеки дом в Швеция има Библия, но със сигурност ще намерите поне един албум на АББА”
New Musical Express


Тази книга е пъзел, а може би кръстословица, която едва ли ще реша изцяло. Ще започна не от триумфа на АББА, а от днешния ден на Агнета, Бьорн, Бени и Ани-Фрид. Историята на АББА не е сензация! Тя е обикновена среща на необикновени таланти. Те преживяват своето лично Ватерло, но не се оставят то да бъде единствено. Историята им наподобява филм. Не холивудски, а шведски. В нея съжителстват елементи от великата северна сага, преплитат се триумф и трагедия, богатство и бедност. Спомнете си Нора на Ибсен или госпожица Юлия на Стриндберг. Каквото и да им се случва, те успяват да преодолеят себе си в преследването на своите мечти. Подобно на филмите на един друг велик швед, кинорежисьора и драматурга Ингмар Бергман, във филма на АББА има и болка, и светлина, и мрак, и така характерните за Севера неистовост и последователност.

Историята на Агнета, Бьорн, Бени и Ани-Фрид е дълбоко лична. Но тя има и своята публична страна. След 1974 година, когато никому неизвестните шведи печелят в английския град Брайтън наградата на песенния фестивал Евровизия с парчето „Waterloo”, животът им става твърде публичен. Той вече не им принадлежи изцяло, защото каквото и да правят оттук нататък, то ще бъде следено, коментирано, често изопачавано от медиите в целия свят. През 2006 година, при първата ми среща с Фрида в швейцарското градче Цермат, където живее през последните години, тя ми каза:

Да бъдеш публичен, значи да си готов да споделяш с другите.



Автор:
Изд. Сиела
Публикация:
07.01.2015 г. 15:12
Етикети:
издателство СиелаАББАГеорги Тошев
АBBА. Любов триумф раздели
Посетено:
1224
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/8/news/20613-abba-parti-da-potantsuvame