Срещи

Литературни концерти във Варна представят новоиздадени испански антологии

Коледен салон в галерия A&G ART Meeting

Литературни концерти във Варна представят новоиздадени испански антологии


◊ ПОКАНА

Коледният салон във варненската галерия A&G ART Meeting продължава с два литературни концерта. Този нов формат се провежда в партньорство с Издателска къща „Гутенберг” – София, специализирана в областта на историята и културата.

Само два дни след представянето си на Международния панаир на книгата в София, издателството среща варненската публика с най-новите си испански антологии.

Избрани стихове на испанския философ Мигел де Унамуно (1864-1936) от книгата „Изгнаници на този свят” ще звучат на 16 декември, началният час е 19. Поетичната антология се издава по случай 150 години от рождението на Унамуно. В нея са представени всички значими периоди и идеи от творчеството на забележителния „будител на духове“. Литературното четене ще бъде съпроводено от изпълнения на младите талантливи музиканти - обоистката Надежда Гущерова и кларинетиста Пламен Павлов, и техния известен колега Светослав Славчев – фагот.

Вторият литературен концерт е на следващата вечер – 17 декември. Във фокуса на вниманието е антологията „Вълнения“ на Федерико Гарсия Лорка (1898-1936). Чрез нея читателят ще може за първи път да се запознае с пълния спектър на художествената проза на великия испански поет. Малко известен факт е, че той дебютира именно като прозаик и през целия си живот не спира да публикува разкази, импресии, философски етюди, есета, речи, поеми в проза и др.

По време на представянето от 19 часа ще звучи Танго музет на вълнуващото китарно дуо Чавдар Гочев-Чарли – Георги Илиев.

 

A&G ART Meeting е на адрес: Варна, ул. „Братя Шкорпил” 13.

 


Автор: Галерия A&G ART Meeting
16.12.2014 г. 13:44
Посетено: 971
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/8/news/20568-literaturni-kontserti-vav-varna-predstavyat-novoizdadeni-ispanski-antologii