Срещи

Ирмена Чичикова - “Приятели зад бара” в artnewscafe

30 ноември, неделя, 14:00 часа, artnewscafe, Пловдив

Ирмена Чичикова - “Приятели зад бара” в artnewscafe


◊ СЪБИТИЕТО

На 30 ноември, неделя, от 14:00 часа в инициативата “Приятели зад бара” на artnewscafe, Пловдив гост ще бъде актрисата Ирмена Чичикова.

Вдъхновена от последния филм на Иняриту - “Birdman”, тя ще експериментира с пространството, като го превърне в гримьорна - този малък храм на всеки актьор. С известна доза личен сарказъм artnewscafe ще бъде облепено с плакати на актрисата от нейни представления. По рафтовете ще има актьорски книги, а огледалото ще бъде облепено със снимки, за да се превърне в гримьорна. Посетители ще могат да си вземат маски с лика на актрисата, както и да си поръчат от нейния Чи-Чай или от коктейл “Ирманак”. Ще слушаме любимата музика на нашумялата актриса от филма “Виктория” на Майя Виткова, както и десетте й любими песни от радиопредаването Молескин на БНР Пловдив. Очакват ни още прожекции на късометражни филми и много положително настроение от една истинска пловдивчанка като Ирмена.

Ирмена Чичикова е актриса на свободна практика. Завършва актьорско майсторство в класа на проф. Маргарита Младенова и проф. Иван Добчев през 2008 година. Професионалният й път минава през Пазарджик, Сливен, Русе и Сфумато, където играе напоследък. За първото си представление "Изкуството да смиташ боклука под килима" с режисьор Деси Шпатова получава номинация "Икар" и награда "Аскеер" 2009 за главна женска роля. В последните години се снима активно в киното като има вече три главни роли в пълнометражни филми, сред които "Аз съм Ти" на Петър Попзлатев и "Виктория" на Майя Виткова - първият български филм в селекцията на най-големия фестивал за независимо кино "Сънданс". За ролята си в "Аз съм Ти" Ирмена получава съвместна награда за главна женска роля на фестивала "Златна роза" 2012. Последните месеци шеметно пътува по фестивали из цял свят.

* * *

Инициативата „Приятели зад бара” на artnewscafe има за цел да среща посетителите с интересни личности, които представят заниманията, любимите си напитки, храни и се превръщат в онези бармани, с които можеш да побъбриш на воля.


30 ноември, неделя
от 14:00 часа
artnewscafe, Пловдив


Автор:
artnewscafe
Публикация:
28.11.2014 г. 15:10
Посетено:
2468
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/8/news/20419-irmena-chichikova-priyateli-zad-bara-v-artnewscafe